Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Orten media glömde

I helgen som gick firade Fridlevstads Hembygdsförening 100 år under två dagar.
Fridlevstad • Publicerad 2 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fridlevstad Hembygdsförening 100 år
Fridlevstad Hembygdsförening 100 år

Fredagen den 28 juni med en Jubileumskonsert med aktörer sprungna ur byns mylla. Fridlevstads kyrka var fullsatt.

Framträdde gjorde Claes och Eva ifrån den legendariska orkestern Claes Freddys, bröderna Mattias och Magnus Ulvhuvud ifrån lika legendariska orkestern Contrazt. Vid deras sida fanns nästa generation Ulvhuvud i form av två ungdomar i 20-årsåldern. Dessutom tre välsjungande unga kvinnor också de med ursprung i Fridlevstad, nämligen Linda Håkansson, Malin Koski Vähälä och Louise Björkander. Den äldre generationen fortfarande bosatta i byn representerades av PRO Fridlevstads ukulelegrupp.

”Till denna kväll var samtliga kommunalråd och oppositionsråd inbjudna. Döm om min förvåning. INGEN KOM!”
Angela Sandström
Annons

Programmet var initierat och producerat av Anita Håkansson. En person som i högsta grad är personifierad med Fridlevstad. Till denna kväll var samtliga kommunalråd och oppositionsråd inbjudna. Döm om min förvåning. INGEN KOM!

På lördagen ägde den stora jubileumsdagen rum. Förutom parad, musik, dans omkring lövad stång, hästskokastning, fiskdamm och kaffeservering med hembakat, var föreningens Museum öppet med guidning. En mycket fin utställning om Britta Johansson presenterades. Hon var en legendarisk gymnastikledare ifrån Höryda, som vid sin bortgång donerade halva sin förmögenhet till Fridlevstad Hembygdsförening.

Dessutom lanserades Föreningens bok Fridlevstad då – och nu. Boken har tillkommit genom studiecirkelverksamhet och ett gediget arbete av Thomas Pehrsson ifrån Höryda.

Inför de här jubileumshögtidligheterna var samtlig media inbjudna till en presskonferens onsdagen den 26 juni i Fridlevstad. INGEN MEDIA kom. Dessvärre revanscherade sig media inte heller genom att komma till Fridlevstad under fredagen eller lördagen.

Hur skall jag som är uppvuxen i denna norra del av Karlskrona tolka detta ointresse ifrån politiken och media med centrum i centrum?

Angela Sandström, uppvuxen i Björkeryd och Fridlevstad

Annons
Annons
Annons
Annons