Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: OS-ansökan vansinne

Man blir minst sagt orolig när man läser att Sveriges idrottspampar med Björn Eriksson i spetsen jublar när man erbjuds av det korrumperade gänget i IOK att arrangera OS.
300 miljarder • Publicerad 6 mars 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Baron Pierre le Coubertin, ”OS fader”, är hans dröm om en bättre värld på väg att bli begravd?
Baron Pierre le Coubertin, ”OS fader”, är hans dröm om en bättre värld på väg att bli begravd?

Anser man att de svenska pamparna nu är tillräckligt korkade och mottagliga för mutor?

När nu mycket större nationer har backat ur vänder man sig till lilla Sverige och dess c:a 10 miljoner invånare för att anordna ett OS som skulle komma att kräva bortåt 300 miljarder kr.

”När nu mycket större nationer har backat ur vänder man sig till lilla Sverige och dess c:a 10 miljoner invånare för att anordna ett OS som skulle komma att kräva bortåt 300 miljarder kr.”
Nej till ekonomiskt vansinne!
Annons

Detta när man vet att många svenska skattebetalare har eller kommer att ha svårt att klara livets nödtorft. Den med minsta förstånd förstår att detta är vanvett.

Det finns ju så mycket annat att använda sådana summor till. Exempelvis ska vi nu gå med i Nato vilket kommer att kosta, vi ska bygga ut elproduktionen vilket kräver stora summor. För att inte tala om den offentliga sektorn.

Men det skulle inte förvåna om lögnhalsarna i vår regering gick på galenskapen. I så fall kunde man försöka övertala den uppsjö av miljonärer och miljardärer som man nu omhuldar med skattesänkningar att betala kalaset.

Men med kännedom om dessa personers girighet skulle det nog bli vanliga skattebetalare som fick stå för notan.

Man blir dessutom spyfärdig när IOK-pamparna dillar om förbrödring och solidaritet när man bjuder in ryssarna till OS.

Hur skulle ukrainska idrottare kunna känna förbrödring och solidaritet med ryssar som gör sitt bästa för att mörda, bomba och lägga Ukraina i ruiner?

Man kan bara dra en slutsats: IOK:s ledning består av en samling känslokalla tjockskallar som dessutom inte begriper att OS håller på begrava sig självt och därmed också Coubertins dröm om en bättre värld.

Nej till ekonomiskt vansinne!

Annons
Annons
Annons
Annons