Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Östersjöfestivalens saknade opera

Så försvinner ett mycket uppskattat och traditionellt musikinslag vid Östersjöfestivalen i år. Invigningsdagens från torgscenens framförda underbara klassiska operainslag med skönsjungande artister och humoristiskt uppmuntrande presentation av en bygdens son, den från Mörrum bördige Johan Wållberg.
Musikmissnöje • Publicerad torsdag 05:30
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I år saknas det klassiska inslaget av opera under Östersjöfestivalen i Karlshamn.
I år saknas det klassiska inslaget av opera under Östersjöfestivalen i Karlshamn.Foto: Mattias Mattisson

Nej, på kommunens hemsida och i andra informationskällor om det annars långt ifrån reducerade musikutbudet saknas den återkommande programpunkten Sing-along. Den som till yttermera visso mer än fyllde Lokstallarna med ett publikt gensvar, vilket nästan kunde jämföras med bullernivån och rökpustandet hos de gamla ångloken en gång i tiden. Dock med uppskattningen och glädjen som den avgörande skillnaden.

”Vi är många som haft just denna återkommande operanärvaro i festivalen som ett stimulerande dragplåster i en festival”
Opera Sing-alongpubliken

Lättillgänglig med enkel och chosefri inramning men ack så givande klassiska sommarinjektioner i ljuva tonarter med engagerade solister och erfaren regissör. Man bör som bekant aldrig kasta ut barnet med badvattnet. En vänlig påminnelse utan att kasta minsta skugga över innehållet i Karlshamns stora årliga händelse.

Annons

Vi är många som haft just denna återkommande operanärvaro i festivalen som ett stimulerande dragplåster i en festival, där musiken i programutbudet annars inte är satt på sparlåga och där artisterna är många.

Därför är det lite trist och tråkigt att just ett så traditionellt och omtyckt inslag och vilket naturligtvis utgör bara en bråkdel av den totala budgeten för Östersjöfestivalen inte möjliggjorts. Eller uttryckt så här: det kostar ju så lite men betyder så mycket för så många! Och visst får man uttrycka sin saknad!

Vi i Opera Sing-alongpubliken:

Cecilia Widebrant, Stina Sunesson, Peter Enckell, Roger Andersson, Erik Eneroth,

Ann-Louise Andersson, Birgit och Jörg Kessler, Anne-Gerd Karlsson, Gunn

Svensson, Ingrid Andersson och många fler.

Annons
Annons
Annons
Annons