Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Otydliga värderingar i Olofström

Finns det otydliga värderingar i Olofström?
Olofström • Publicerad 5 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Patrik Krupa, moderaterna i Olofström
Patrik Krupa, moderaterna i OlofströmFoto: Gunnel Persson

Socialdemokraterna har ett relativt nytt stjärnskott i sin lokala förening i Olofström - Tamam Abou Hamidan, nr 2 på valsedeln till kommunfullmäktige, nr 3 på regionlistan och nr 5 på listan till riksdagen.

Tamam som för övrigt i dagsläget är kommunfullmäktiges ordförande och vice ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Ett intressant namn som gjort blixtkarriär inom Socialdemokraterna men synar jag vad den här toppkandidaten står för så hittar jag nästan ingenting alls.

De vanliga socialdemokratiska flosklerna att - Alla ska med. Sverige kan bättre…osv - är det enda hon publicerat. Förutom en debattartikel i Sydöstran den 28 juli.

Enligt mig förminskar och bagatelliserar hon där slöjan och kvinnans lika värde. Där hade Tamam möjlighet att stå upp för alla kvinnors frihet och rätt till sin kropp. Hon valde mellanvägen för att inte stöta sig med någon grupp.

Jag tror knappast de ”hedersmördade” Pela och Fadime hade uppskattat den flatheten mot en religion som dagligen kuvar flickor och kvinnor! Alla dessa ”balkongflickor” hade önskat ett starkt ställningstagande för deras rättigheter till eget liv och egen kropp!

För övrigt ligger det ingen heder i att mörda sina systrar, döttrar och fruar för att de vill bestämma över sina egna liv. Det är bara vidrigt!

Är det så att Tamam är rädd att stöta sig med den ena eller den andra gruppen av väljarna om hon är tydlig!? Det finns ingen dagsfärsk statistik men andelen barn, unga och vuxna utsatta för någon form av hedersförtryck i Sverige ökat lavinartat de senaste 10 åren.

”Är det så att Tamam är rädd att stöta sig med den ena eller den andra gruppen av väljarna om hon är tydlig!?”
Patrik Krupa, moderaterna Olofström

Jag undrar vilka värderingar representerar Tamam Abou Hamidan egentligen?

1. Vad tycker Tamam om yttrandefriheten? Ska den begränsas för att den kan trigga i gång upplopp och stenkastning mot polis?

2. Vad tycker Tamam om korankravaller där mödrar uppmuntrade sina barn att kasta sten mot polisen?

3. Vad tycker Tamam om samkönade äktenskap?

Annons

4. Vad tycker Tamam om att samkönade får adoptera och uppfostra barn?

5. Vad tycker Tamam om HBTQIA++ personers rättigheter?

6. Vad tycker Tamam om det brutala mordförsöket mot Salman Rushdie?

7. Vad tycker Tamam om det bestialiska mordet på en fransk lärare - Historieläraren Samuel Paty, 47 som visade en bild på profeten Mohammed i klassrummet, under en lektion om yttrandefrihet.?

Ett axplock av frågor till Tamam Abou Hamidan. Jag tycker att det är extremt viktiga frågeställningar då Tamam representerar två olika världar både den muslimska genom sitt ursprung och den europeiska genom sitt engagemang i demokrati, politik och samhället men hittills kan ingen påstå att Tamam varit tydlig.

Ändå är hon en frontfigur för Socialdemokraterna.

Patrik Krupa, Gruppledare Moderaterna Olofström

Annons
Annons
Annons
Annons