Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Påläst magkänsla

Välavvägda och rationella beslut kan inte tas utan ett allsidigt inre ställningstagande, vi kan kalla det magkänsla. De som uttrycker den magkänslan har läst på, tänkt efter, vägt alternativ, lyssnat, lärt och diskuterat.
Beslut • Publicerad 9 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En påläst magkänsla är inte fel.
En påläst magkänsla är inte fel.Foto: Åserud, Lise

Signifikativt för dem som inte tillägnar sig detta är att de blir hänvisade till ett mera stereotypt omdöme, där alltmer blir betraktat som fakta och lämnas utanför reflektionens tillflöden.

Konsekvensen blir gärna en självtillräcklighet och ett snävare perspektiv, där andras fel blir centrala och viktigare att påtala än seriösa ide'er för konstruktiv utveckling. Att inte i tillräcklig grad se till orsaker, bakgrunder och I ett vidare synfält omintetgör möjligheter till förebyggande insatser och åtgärder för långsiktiga lösningar.

””Att inte i tillräcklig grad se till orsaker, bakgrunder och I ett vidare synfält omintetgör möjligheter till förebyggande insatser och åtgärder för långsiktiga lösningar.”
Inge Johansson
Annons

Dessa förhållningssätt åskådliggjordes i hög grad under "statsministermöte" mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson I TV 1.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons