Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Pengar till vänortsresor finns det däremot

Äldre på Ronneby kommuns äldreboenden får bara smaka jordgubbar och nypotatis på midsommarafton. Det finns inte ekonomi för att servera fler gånger enligt kostchefen.
Ronneby • Publicerad 26 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Då är det bättre med vänortsresor ...
Då är det bättre med vänortsresor ...Foto: Hasse Holmberg / TT

Men det finns ekonomi i kommunen för resor till olika vänorter. Då behöver det inte sparas. Det är viktigt med kontakt med vänorter men heltidsanställda politiker har så bra lön att de har råd att betala själva.

Eller låta någon annan anställd eller fritidspolitiker representera kommunen som inte kostar lika mycket.

Annons

Men tydligen finns det resurser men de politiker som styr kommunen nu anser att äldre är ingenting att satsa på. De är inte värda att få äta av vårt lands primörer när de är aktuella. Eller att bara få äta den billigaste fisken sej, som de flesta aldrig köper.

”Jag tycker det är skamligt att behandla äldre på det sätt som Ronneby kommun gör.”
Judith Skörsemo

Jag tycker det är skamligt att behandla äldre på det sätt som Ronneby kommun gör. När Sverigedemokraterna kom till makten fick Moderaterna stöd med att försämra för kommunens äldre, ta bort fixarlag, använda det industrianpassade hemtjänstsystemet New Publik Mangement., sälja ut vården till de mest skandalomsusade privata företagen.

Egoismen är som vanligt starkt framträdande bland högerpolitikernas ledare. Tyvärr tycker hälften av Ronnebyborna att det är bra och vill tydligen ha det på detta sätt.

Judith Skörsemo

Annons
Annons
Annons
Annons