Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Polisens attityd måste ändras

Häromkvällen gick jag ut med mina hundar inre särskilt sent i det som jag trodde var ett idylliskt naturskönt område utanför Sölvesborgs centrum.
Polis • Publicerad 26 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lite vänligare tack!
Lite vänligare tack!Foto: Johan Nilsson/TT

Döm om min förvåning och chock när det ena polisfordonet efter det andra med blåljus utan signal passerade oss!

En hel genomfartsgata spärrades mer eller mindre av helt. Antalet poliser var stort och även två hundförare var på plats som genomsökte hela området. Som boende i området och därför i allra högsta grad påverkad frågade jag en polisman vad som hänt vilket är helt naturligt men som vanligt möttes man av den attityd som med all säkerhet deras överordnade har inplanterat i dem.

Annons

De kunde inte säga ett ord om vad som pågick och sade åt mig att jag inte berördes och därför borde gå hem och njuta av en god kopp kaffe. Den attityden är helt oacceptabel gentemot alla oss som faktiskt är boende i området och därför blir påverkade i allra högsta grad.

Vi behöver inga detaljer eller namn i utredningen men förtjänar och bör ha rätt att få information om vad som föranleder ett sådant stort pådrag i närheten av våra egna hem.

Det är inte första gången det händer heller, polisnärvaron är påtaglig och varje gång söker jag och mina grannar desperat efter information i media samt på nätet dagen efter utan att hitta ett enda ord om vad som hänt. Alla poliser och politiker som på fullt allvar än i dag efter alla dessa oskyldiga offer som har skördats fortsätter med sina nedlåtande och totalt verklighetsfrämmande tomma floskler måste omedelbart upphöra med att låtsas som om det regnar!

Vi är de facto i allra högsta grad påverkade av det fullskaliga närmast inbördeskrig som utkämpas dagligen precis utanför våra dörrar! Vi har rätt att få information, utan detaljer, om vad som händer och sker så vi dels kan vidta försiktighetsåtgärder mot oss själva och våra familjer, dels kunna tipsa polisen och vara behjälpliga i brottsbekämpningen.

Anser ni verkligen vi ska bara rycka på axlarna, gå hem och värma en pizza och titta på tv och njuta tills en förlupen kula dödar oss i våra egna vardagsrum?! Vi är fruktansvärt trötta på denna attityd nu som ständigt möter oss.

”Anser ni verkligen vi ska bara rycka på axlarna, gå hem och värma en pizza och titta på tv och njuta tills en förlupen kula dödar oss i våra egna vardagsrum?! Vi är fruktansvärt trötta på denna attityd nu som ständigt möter oss.”
Upprörd o berörd i allra högsta grad

Ni har en skyldighet att informera allmänheten om vad som pågår och måste sluta ljuga för oss om att det inte berör oss. Det är alla vi vanliga Svenssons som betalar det allra högsta priset varje dag; våra och våra anhörigas liv så sluta upp med att klappa oss på huvudet och fullständigt nonchalera oss! Gudarna ska veta er kår behöver all hjälp ni kan få! Så med ert hemlighetsmakeri och tala om vad det egentligen är som händer på våra egna trösklar. Det finns inga som är mer berörda än oss.

Ni sade med all säkerhet samma sak till de oskyldiga offer som skadats och skördats. Behandla oss inte som om vi vore helt otillräkneliga! Det måste ske en omedelbar förändring.

Upprörd o berörd i allra högsta grad

Annons
Annons
Annons
Annons