Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Posten är något av det viktigaste som finns!

Publicerad 4 januari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: PETTER ARVIDSON

Henrik Scheutz skriver i Sydöstran den 29 december en insändare: Försämringar: PostNord är en skandal.

Ja, Henrik och alla andra läsare: Så är det. Vi har haft världens bästa post och lantbrevbärare i 60 år. Men så är det inte längre, posten kommer visserligen två eller tre dagar i veckan men hur roligt är det att läsa två-tre tidningar på en dag och sedan ingen alls?

Annons

Det är ju också så att man vill skicka post för att betala räkningar - alla har inte dator och allt blir svårare ju äldre man blir. Så i slutet av månaden kan det bli svårt. Har jag fått alla räkningarna - eller måste jag vänta?

En dag blir ju två dagar i dessa fall. Redan som sexåring skickade jag brev till min farmor och har ett kort där hon skriver att jag är duktig som kan skriva brev innan jag börjat skolan.

Ute på landsbygden är posten något av det viktigaste som finns! Och viktigt är det också att den brevbärare man har fått gör sitt jobb på ett bra sätt. Den brevbärare som kör här för det mesta orkar t.ex inte lägga ner den påse man hängt ut i brevlådan med brev i, utan den får hänga utanpå - utan skydd för regn och blötsnö tills man tar in den.

Men det finns de som viker ihop den och lägger ner den i brevlådan. TACK!

/Gammal trogen postanvändare

Annons
Annons
Annons
Annons