Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Problemet är ordet "krävs"

Svar till Moderaterna Emina Cejvan och Julia Melander insändare i Sydöstran:
Publicerad 8 februari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lisbeth Bengtsson (S), ordförande i arbetsmarknadsnämnden
Lisbeth Bengtsson (S), ordförande i arbetsmarknadsnämndenFoto: MARCUS PALMGREN

Oförskämdheterna om att jag på något vis var mentalt frånkopplad under möten tänker jag lämna åt den som har lust att läsa protokollen. Ett lågvattenmärke i debatten.

Jag vet att det inte finns någon annan nämnd där oppositionen har lika stor möjlighet till att påverka då Emina alltid är inbjuden redan från ärendeberedning.

Annons

För att göra denna debatt enklare att förstå, ska jag citera det moderaterna inte skriver. Nämligen vad de skrev i sin motion:

”Vi moderater föreslår till arbetsmarknadsnämnden att utreda möjligheten att för att få ett feriearbete hos Karlskrona Kommun krävs godkända betyg i matematik och svenska/svenska som andra språk.”

Problemet är ordet ”krävs”.

”Ytterligare ett problem är att moderaterna jobbar mer med piska än morot. Att begränsa barns möjligheter är inget vi socialdemokrater står bakom och kommer aldrig att göra.”
Lisbeth Bengtsson, socialdemokraterna

Nästa problem är vilka barn man slår ut med sin kravställning. Ytterligare ett problem är att moderaterna jobbar mer med piska än morot. Att begränsa barns möjligheter är inget vi socialdemokrater står bakom och kommer aldrig att göra. Och ja, de ÄR barn och inte unga vuxna, läs barnkonventionen och Svea Rikes Lag.

Här drar moderaterna alla över en kam, men alla barnen är individer och behöver individuella verktyg för att bli rustade kommuninvånare.

Kanske kan vi nu ta tillbaka debatten till sakfrågan, varför moderaterna försvarar en motion där de inte vill stå för ordalydelsen!

Lisbeth Bengtsson (s), Ordförande i Arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona och i högsta grad närvarande

Annons
Annons
Annons
Annons