Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Reflektioner från min fullmäktigestol

Julmötet blev, som sig bör, en lugn tillställning. Som kontrast till omskrivna utsvävningar bjöds ledamöterna på kaffe med lussekatt. I fullmäktige vet alla att allt är bestämt. Partierna har bestämt sig. Det kvittar om någon ledamot har ett bra inlägg.
Kommunpolitik • Publicerad 27 december 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En fullmäktigeledamots fru vågar inte gå över torget i Ronneby när det är mörkt, framkom bland annat vid senaste mötet med kommunfullmäktige.
En fullmäktigeledamots fru vågar inte gå över torget i Ronneby när det är mörkt, framkom bland annat vid senaste mötet med kommunfullmäktige.Foto: Jens Svensson

Beskedlig var ordet för kvällen. Kommunalrådet använde ordet när nya taxor för äldreomsorg klubbades igenom. 3000 kronor i höjning kan det bli för år 2024. 100 000 kronor i högre pension kan till sista kronan ätas upp av högre skatt, sänkta bostadstillägg och högre avgifter. Det skall synas i plånboken om man har jobbat, säger en del partier i andra sammanhang.

Kommunalrådet var besviken över uteblivet stöd, snarare tystnad, från andra partier vad gäller utspelet om järnväg till Växjö.

Annons

Säger Trygghetsmätningen något, frågade en ledamot. Den redovisade mätningen visade på en minskad otrygghet. ”Min fru vågar inte gå över torget när det är mörkt”, konstaterades.

”I fullmäktige vet alla att allt är bestämt. Partierna har bestämt sig. Det kvittar om någon ledamot har ett bra inlägg”
Sune Håkansson, Ronnebypartiet

Ronnebyhus kräver tio procent i högre hyra. I sin budget räknar man med en hyreshöjning på fem procent! Likväl redovisas en budgeterat vinst. Man kan lätt följa Olofströms exempel och nöja sig med fyra procent. Det blir vinst ändå för det rika Ronnebyhus. Högre hyror torde bidra till ett fortsatt befolkningstapp.

Sune Håkansson, Ronnebypartiet

Annons
Annons
Annons
Annons