Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ren osanning om Tärnan

Vi är skarpt kritiska till att informationen om beslutet om stängningen av Tärnan spreds till media efter Vård- och omsorgsnämndens sammanträde.
Sölvesborg • Publicerad 4 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Beklagligt att beslutet om Tärnan sprids till media innan alla blivit informerade, menar bland annat Robert Lindén, Sverigedemokraterna i Sölvesborg.
Beklagligt att beslutet om Tärnan sprids till media innan alla blivit informerade, menar bland annat Robert Lindén, Sverigedemokraterna i Sölvesborg.Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

På Vård- och omsorgsnämnden togs ett enhälligt beslut om att stänga fastigheten Tärnan där ordförande och förvaltningen vädjade till alla deltagare på nämnden att inte sprida någon information då det var oerhört viktigt att kunna informera alla anhöriga och personal före protokollet från mötet blev justerat och offentliggjort.

Vi beklagar att inte alla respekterade kommunikationsplanen utan någon delgav media all information efter nämndmötet.

Annons

Det påstås dessutom att beslutet tagits på delegation av ordföranden vilket är ren osanning, då ett sånt viktigt ärende alltid tas i nämnden.

När det gäller den fackliga kritiken så har fackliga organisationerna varit delaktiga i utredningsarbetet gällande fastighetens skick under året. De har sedan fått information, enligt kommunikationsplanen, efter beslutet i vård- och omsorgsnämnden.

Det har successivt arbetats fram ett förslag i samråd med fastighetsägaren så det har inte varit flera förslag att ha dialog kring inför nämndens beslut.

Vi vill beklaga att personer som deltog i nämndmötet inte respekterade vädjan om att informationen skulle ges till alla berörda först enligt den framtagna kommunikationsplanen.

”Vi vill beklaga att personer som deltog i nämndmötet inte respekterade vädjan om att informationen skulle ges till alla berörda först enligt den framtagna kommunikationsplanen.”
Robert Lindén (SD), Anders Fransson (M), Deborah Lind (Kd) och Kenth Cronqvist (SoL).

Det är väldigt olyckligt att de berörda blivit föremål för ett politiskt spel och förväntar oss att detta inte kommer att hända igen så att vi gemensamt kan visa respekt för de som berörs av de beslut som tas.

Robert Lindén, Sverigedemokraterna, Ordförande Vård- och omsorgsnämnden

Anders Fransson, Moderaterna, Vice Ordförande Vård- och omsorgsnämnden

Deborah Lind, Kristdemokraterna, Ledamot Vård- och omsorgsnämnden

Kenth Cronqvist, SoL, Ersättare Vård- och omsorgsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons