Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Riv upp beslutet om Kättilsmåla

Det nya styret i Karlskrona med Sverigedemokrater och Moderater som största partier har redan gjort sig kända för snabba beslut enligt parollen – Gör först – Tänk sen!
Kättilsmåla • Publicerad 24 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna har makten att riva upp beslutet om att lägga ner skolan i Kättilsmåla, menar insändarskribenten. Bild: Christopher Larsson, Sverigedemokraterna, Karlskrona
Sverigedemokraterna har makten att riva upp beslutet om att lägga ner skolan i Kättilsmåla, menar insändarskribenten. Bild: Christopher Larsson, Sverigedemokraterna, KarlskronaFoto: Mattias Mattisson

Vi har kunnat se hur man oansvarigt öser skattebetalarnas pengar genom att hyra en tom vattenborg och inte använda den.

Vi har kunnat se när man inför flera heltidspolitiker med feta löner som ska ha del av kakan. Och detta är bara en liten del av alla märkliga slöserier med pengar som jag uppmärksammat. Oroligt funderar man på hur pengarna ska kunna räcka till kärnverksamheterna skola, vård och omsorg.

Annons

Nu kommer facit och som vanligt är det landsbygden som ska betala priset för det vidlyftiga spenderandet.

Utan någon som helst form av dialog med berörda, de som påverkas av besluten, kastas det fram ett förslag om att lägga ner Kättilsmåla skolas mellanstadium. Samtidigt ser man till att så snabbt som möjligt driva igenom beslutet innan motståndet hinner formeras.

Snopet ser barn, föräldrar, pedagoger och övriga boenden hur ingen väljer att lyssna på dem. Politikerna själva gömmer sig bakom tjänstepersonerna och vägrar att svara på frågor.

”Snopet ser barn, föräldrar, pedagoger och övriga boenden hur ingen väljer att lyssna på dem. Politikerna själva gömmer sig bakom tjänstepersonerna och vägrar att svara på frågor.”
Fredrik Karlsson, Lönnemåla, Centerpartiet

Men det är dags att sluta gömma sig och svara hur man ser på framtiden för alla som bor på landsbygden. SD har makten att riva upp beslutet och jag påminner er om vad ni själva skrivit i ert landsbygdspolitiska program:

En alltför hög andel av besluten fattas idag av makthavare som saknar närhet till, och förståelse för, de medborgare, lokalsamhällen och verksamheter som berörs. Tendensen mot storskalighet och centralisering är accelererande inom flera områden. Till exempel så har över 500 småskolor och byskolor lagts ned det senaste decenniet. Rädda byskolorna!

Dags att kavla upp ärmarna, kliva ner ifrån ert elfenbenstorn och lyssna på dem som påverkas av era beslut.

Ni har makt och inflytande nationellt och kan se till att ert landsbygdspolitiska förslag blir verklighet och ni har definitivt makt lokalt och därmed möjlighet att stoppa nedläggningen av Kättilsmåla skolas mellanstadium!

Fredrik Karlsson, Lönnemåla, Centerpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons