Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ronneby inte längre gemytligt

Ronneby är inte den gemytliga stad den en gång var - det kan vi verkligen hålla med om!
Publicerad 13 januari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ronneby är inte längre gemytligt, enligt Sverigedemokraterna.
Ronneby är inte längre gemytligt, enligt Sverigedemokraterna.Foto: Emma Gunler

Ronneby har under många år förändrats på olika sätt, men den största förändringen påbörjades vid Norrmalmstorg den 16.e augusti 2014 - då den dåvarande statsministern i sitt sista sommartal, manade svenska folket att "öppna sina hjärtan".

Efter valet samma år, tillträdde socialdemokraternas Stefan Löfvén som ny statsminister (3 oktober 2014). Statsministern fortsatte i samma "öppna era hjärtan - tema" fram tills 2021.

Annons

Hade man lyssnat på Sverigedemokraterna 2014 istället för att angripa partiet och dess företrädare på olika sätt, så hade vi idag haft ett helt annat Sverige - och Ronneby.

”Hade man lyssnat på Sverigedemokraterna 2014 istället för att angripa partiet och dess företrädare på olika sätt, så hade vi idag haft ett helt annat Sverige - och Ronneby.”
Nicolas Westrup och Bengt Sven Åke Johansson

Vi kan i SvT-dokumentären av Tom Alandh om Ronneby som visades häromdagen, höra polisen säga att "Ronneby har blivit en storstad i en liten stad."

Sydöstrans journalist säger att "Ronneby fått mycket nationell uppmärksamhet beroende på Uppmärksammade våldsamma upplopp, slagsmål på öppen gata, grova rån o.s.v."

Vi har också blåljuspersonal som blivit angripna med sten, vi har haft mord, vi har problem med narkotikaförsäljning på öppen gata och i skolor o.s.v.

Vi tycker att dokumentären är väldigt "snäll" där problemen på ett smart sätt förminskas.

Vi kan dagligen läsa om olika sorters grova brott som sker i Ronneby och i tidningen (Sydöstran) häromdagen kan vi läsa rubriker under Ronnebysidorna som "Tredje rånet på tio dagar - offer hotades med kniv" ...

Visst är det många saker som blivit bättre, men trygghetskänslan är det definitivt inte!

Nicolas Westrup (gruppledare SD)

Bengt Sven Åke Johansson (ordförande SD Ronneby)

Annons
Annons
Annons
Annons