Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Röran i Ronneby

I ett inlägg i Facebookgruppen Ronneby ankdamm skriver Anna Ekberg (KD) kringsvid: Roger Fredriksson säger vid ett möte med flera personer att vi kan strunta i vad revisionens ordförande (JanAnders) säger eftersom ”jag har så mycket på honom”.
Ronneby • Publicerad fredag 04:45
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En riktig ankdamm, inte den i Ronneby.
En riktig ankdamm, inte den i Ronneby.Foto: Olivia Birgander

Yttrandet är synnerligen grovt. Jag menar att det i sig räcker för att inte bevilja Roger Fredriksson ansvarsfrihet. Yttrandet kan förvisso förklara en del av de händelser, som är på väg att komma i dagens ljus.

”Min bedömning är att det här är så omfattande att frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsen inte bör fattas vid kommunfullmäktiges maj-sammanträde. Det får ta några veckor till, så att olika händelser kan utvärderas.”
Sune Håkansson

Naturligtvis måste revisorerna också avgå om Roger Fredriksson kan visa att han har fog för sitt påstående. Vi kan inte ha revisorer, som är bakbundna av egna begångna fel.

Annons

Min bedömning är att det här är så omfattande att frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsen inte bör fattas vid kommunfullmäktiges maj-sammanträde. Det får ta några veckor till, så att olika händelser kan utvärderas.

Sune Håkansson

Annons
Annons
Annons
Annons