Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Rösta för gemensam säkerhet

Vi har idag krig i vårt direkta närområde och vi lever i en allt mer osäker omvärld.
9 juni • Publicerad 10 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Bizzozero socialdemokratisk kandidat i Europavalet.
Sandra Bizzozero socialdemokratisk kandidat i Europavalet.Foto: Stig-Björn Ljunggren

Då är det viktigare än någonsin att öka sammanhållningen, inte minst mellan Europas länder. Det krig som just nu rasar i Ukraina kommer att vara avgörande för allas vår gemensamma säkerhet och trygghet.

”För oss är det självklart att alla kandidat- och medlemsländer i EU ska leva upp till grundläggande demokratiska värderingar.”
Sandra Bizzozero, Socialdemokraterna

Därför är det självklart för mig att EU fortsätter att stötta Ukrainas kamp för demokrati och självständighet. Jag är övertygad om att ett starkare och säkrare Europa gör att vi klarar av att stå emot auktoritära och högerpopulistiska krafter som försöker splittra oss.

Annons

Socialdemokraterna kommer fortsätta att stödja Ukraina, så länge som det krävs. Vi vill att beroende av rysk gas och olja stoppas och att EU tar ett större ansvar för att stötta individer och organisationer som jobbar för demokrati i exempelvis Ryssland och Belarus.

För oss är det självklart att alla kandidat- och medlemsländer i EU ska leva upp till grundläggande demokratiska värderingar.

Vi påverkas alla av snabba informationsflöden och det sprids mängder med desinformation som drabbar inte minst barn och ungdomar i vårt samhälle.

Att främmande makt använder organiserad desinformation som försök att påverka valresultat i demokratiska länder är ett hot som måste tas på allvar.

Gemensam säkerhet kan aldrig skapas genom att sprida rädsla och hot. Tvärtom kräver det att länder och människor ökar samhörigheten mellan människor, idéer och erfarenheter.

Det är viktigt, inte minst för att bekämpa den organiserade brottsligheten i Europa. Den internationella vapen och droghandeln bidrar till att gängen stärks och de yttersta konsekvenserna ser vi nästan dagligen i Sverige.

Unga barn dödar varandra i jakt på status och pengar, i brist på ett samhälle som erbjuder alternativ och möjligheter.

Genom att kämpa för gemensam trygghet så kan vi stå starka och enade tillsammans. Rösta får vår gemensamma säkerhet.

Välj sammanhållning, inte splittring den 9:onde juni.

Sandra Bizzozero Kandidat nr 21 på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentet.

Annons
Annons
Annons
Annons