Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: S och M kan säkerställa demokratin

Ena dagen medlem i M, nästa dag i KD och på kuppen EU-kandidat för sitt nya parti.
Demokrati • Publicerad 24 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Birgit Birgersson Brorsson och Kith Mårtensson, en socialdemokrat och moderat som visar fler hur demokratin kan säkras.
Birgit Birgersson Brorsson och Kith Mårtensson, en socialdemokrat och moderat som visar fler hur demokratin kan säkras.Foto: Jörgen Klinthage

Jag vet ingenting om mitt uppdrag erkänner Alice Teodorescu Måwe och bekräftar att hon hade blivit medlem i KD först dagen innan. Ett mellan Ebba Busch och Teodorescu Måwe relationsbetingat politiskt steg som lär spä på Ebba Busch redan svaga förtroende. Och I Karlskrona demonstreras KD:s bekymmer även på lokal nivå.

Från att tidigare bestämt ha avvisat samarbeten med SD skulle KD, L och M bemästra SD i ett regeringssamarbete. Det blev istället tvärtom. Föga överraskande. L och KD är på väg att förlora sin riksdagsstatus och M rasar i opinionen och i förhållande till SD.

Annons

SD är ett destruktivt parti för klimat, kultur, integration etc. SD är farligt såväl för Sverige som för Europa. SD är ett parti som beskär individens frihet och hotar demokratisk utveckling.

S lade nyligen ned sina röster i misstroendevotum mot klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Ett bifall hade varit befogat som markering mot regeringens undermåliga klimatpolitik, men kanske att S har ett annat och mer långtgående syfte.

Inte minst i orostider är det viktigt att landet har en stark regering. Sverige har idag inte bara en svag regering utan samtidigt en regering som styrs av ett parti som inte ingår I den, och som inte axlar ansvaret för Sveriges framtid. Det var inte det som KD, L och M hade tänkt sig, men så har det blivit.

Att bygga, värna och vidmakthålla demokratin är ett av samhällets allra viktigaste uppdrag. M i Sölvesborg fick upp ögonen för SD. Också ett nationellt samarbete mellan M och S kan bli ett redskap för att säkerställa den demokrati i vårt land som varje individ i grunden eftersträvar.

”M i Sölvesborg fick upp ögonen för SD. Också ett nationellt samarbete mellan M och S kan bli ett redskap för att säkerställa den demokrati i vårt land som varje individ i grunden eftersträvar. ”
Inge Johansson

Samarbetet mellan M och S I Sölvesborg liksom i ett flertal andra kommuner kan komma att framstå som föredömen i demokratins tjänst.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons