Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Så. Jädra. Sjukt.

Lyssnar på radio om vilka byggnader som ska anses speciellt skyddsvärda om Sverige blir angripet av främmande makt. Jag tänker för mig själv: Varför skulle vi bli det? Vi har väl inte haft någon hotbild mot oss på länge?
Död • Publicerad 28 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Och vi hejar på!
Och vi hejar på!Foto: Alex Babenko

Jag tänker att de måste mena ryssen. Men vi var ju inte hotade av dem förrän vi själv valde att skapa det hotet genom att ansöka om Nato-medlemsskap och skicka vapen. Nato-medlemsskap ansöktes om under förevändningen att Ryssland är ett hot. De gick in i Ukraina av skäl speciella för Ukraina och Sverige har inte de omständigheterna alls, uppenbarligen.

För att dra ett absurt exempel för att visa på en absurd situation, det är som ifall vi, när USA gick in i Afghanistan, skulle gått in i en skyddsallians med Ryssland specifikt ägnad åt att skydda oss mot angrepp från USA. Sedan satt igång att provocera USA på alla vis möjliga, genom att exempelvis i samröre med Ryssland skicka vapen att användas mot USA i kriget. Ja ni hör. Men vad är det man säger: Det är lättare att lura en man än övertyga honom att han blivit lurad.

Annons

Ni vet att i krig finns det inga segrare. Bara förlorare. Hur många ryska och ukrainska söner, döttrar, män, pappor, mammor har dött och skadats? Det är inte siffror i statistiken, det är människor. Hur många människor runt var och en sörjer djupt? Hur många har dödats och skadats av svenska vapen betalda med svenska folkets pengar, era pengar?!

”Jag har varit i både Ryssland och Ukraina och önskar varken död eller lidande åt något av folken. Det är geografi, de skiljs av en linje på en karta och nu dödar de varann för höga herrars agendor. De är broderfolk. Vem har eldat på detta?”
Svarte Katt

Jag har varit i både Ryssland och Ukraina och önskar varken död eller lidande åt något av folken. Det är geografi, de skiljs av en linje på en karta och nu dödar de varann för höga herrars agendor. De är broderfolk. Vem har eldat på detta? Vad ligger egentligen bakom? För vems skull sker detta?

Och vi hejar på!

Ja, jag gör inte det, men har hört folk faktiskt sitta och HEJA på ena sidan utan en tanke hur det känns att få kroppen söndersliten eller att sörja en skjuten son. Så. Jädra. Sjukt.

Svarte Katt

Annons
Annons
Annons
Annons