Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Säkerställ vårdutbildningen i Sölvesborg

Det är oroande att endast fyra sökande har visat intresse för vård- och omsorgsprogrammet på Furulundsskolan.
Sölvesborg • Publicerad 3 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tänk innovativt uppmanar SD:s Benny Karlsson (th) Jörgen Englin (S) och övriga i Sölvesborg.
Tänk innovativt uppmanar SD:s Benny Karlsson (th) Jörgen Englin (S) och övriga i Sölvesborg.

För att programmet ska kunna startas krävs enligt Jörgen Englin (S) dubbelt så många sökande. Med tanke på den ökande efterfrågan på vårdpersonal i Sölvesborg är det viktigt att kunna tillgodose detta behov genom att säkerställa att utbildningen kommer igång.

Att starta upp en vårdutbildning kräver betydande resurser, både ekonomiskt och personellt. Det låga antalet sökande innebär att vi behöver överväga hur vi bäst kan använda våra tillgängliga resurser för att säkerställa en hållbar utbildning.

Annons

För att möta denna utmaning är det nödvändigt att tänka utanför boxen. Vi i Sverigedemokraterna i Sölvesborg ser en unik möjlighet att etablera vårdutbildningen på Furulundsskolan genom ett samarbete med Valjevikens Folkhögskola.

Genom detta samarbete kan vi dra nytta av deras expertis och resurser inom vårdutbildning för att säkerställa att utbildningen håller hög kvalitet och möter den ökande efterfrågan på kvalificerad vårdpersonal.

”Genom att samarbeta och tänka innovativt kan vi säkerställa att vi möter behoven hos våra ungdomar och samhället i stort.”
Benny Karlsson, Sverigedemokraterna

Detta samarbete öppnar också upp möjligheten att utveckla gemensamma program och bredda utbudet av utbildningar inom vården. Genom att samarbeta och tänka innovativt kan vi säkerställa att vi möter behoven hos våra ungdomar och samhället i stort.

Vi uppmanar till att inte fastna i gamla tankespår utan att öppna upp oss för nya och innovativa lösningar som kan säkerställa att våra ungdomar får tillgång till en högkvalitativ vårdutbildning.

Benny Karlsson, Sverigedemokraterna Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons