Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: SD attackerar homosexuella

Att SD:s politik är homofobisk och rasistisk står redan bortom allt tvivel. Men jag blir ändå lika bestört och ledsen varje gång jag ser ett nytt hemskt förslag från dem.
Homosexuella • Publicerad 2 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Magnus Manhammar, socialdemokratisk riksdagsledamot: Sverigedemokraterna är homofobiska.
Magnus Manhammar, socialdemokratisk riksdagsledamot: Sverigedemokraterna är homofobiska.Foto: Mattias Mattisson

I onsdags handlade deras utspel bland annat om att de vill kunna vägra skydd och asyl för människor som flyr förföljelse på grund av sin sexuella läggning. Det är en skamlig och fruktansvärd politik.

Och en politik i den totalt motsatta riktningen är det som i verkligheten behövs eftersom Migrationsverkets bedömningar av hbtqi-flyktingars skyddsskäl redan idag är extremt hårda.

Annons

Vilket i praktiken gör att det händer att hbtqi-personer utvisas till förföljelse, tortyr och dödsstraff. Något jag själv skrev en riksdagsmotion om för att förhindra senast i höstas.

Vi behöver stärka hbtqi-flyktingars asylrätt och vi behöver se till att SD förlorar det här valet. I år handlar inte valet bara om vilka partier som kommer vinna.

Det handlar om att rösta för att försvara våra mest grundläggande värderingar om medmänsklighet och demokrati. Det handlar om allas lika rätt inför lagen. Det handlar om allas lika värde.

Valet har aldrig varit viktigare.

Magnus Manhammar, socialdemokrat, Blekingebo och riksdagsledamot

Annons
Annons
Annons
Annons