Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: SD gynnar storföretag

Nu ska Ronneby bli bra igen skriver Sverigedemokraterna i ett utskick.
Sverigedemokraterna • Publicerad 6 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trygghetsvärdar behövs inte i samhällen där alla känner sig hemma.
Trygghetsvärdar behövs inte i samhällen där alla känner sig hemma.Foto: Jörgen Klinthage

Det är ju med SD.s stöd till allianspartierna som vi har det Ronneby vi har i dag. Det är ju SD som varit med om de beslut som ökat otryggheten i Ronneby för flera grupper.

Jag blev förskräckt när jag fick erfara hur mycket hemtjänsten förändrats sen början på 2000-talet. Det verkar som högerpolitiker enbart ser äldre som produkter som ska ge vinst till olika företag, helst stora koncerner med huvudkontor långt från Sverige så de ska vara svåra att påverka.

Annons

Med SD-stöd har äldrevården sålts ut till ökända företag som Attendo och avtal har tecknats med Vardaga att ta över äldrevården i Bräkne-Hoby. Båda företagen får ofta klagomål för usel vård och dålig personalpolitik.

Med SD-stöd har allianspartierna minskat stödet till kulturen och föreningarna. Kultur-och föreningsverksamhet upplevs tydligen som hotfullt för högerpolitiker. Det kan ju vidga människors perspektiv och kanske få dem att se bakom de vackra men tomma orden.

”I ett bra samhälle där alla känner sig hemma behövs inga trygghetsvärdar.”
Judith Skörsemo

Granskar man hur SD har röstat i olika politiska beslut de senaste åren så är det för beslut som enbart gynnar de med god ekonomi och stora företag. Politik som minskar möjligheterna för vanligt folk att leva ett värdigt liv.

I ett bra samhälle där alla känner sig hemma behövs inga trygghetsvärdar. De behövs bara i hårda samhällen där folkets röst har tystats på grund av rädslor eller förbud.

Judith Skörsemo

Annons
Annons
Annons
Annons