Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: SD i Sölvesborg maktfullkomligt

Svar till "Att bedra väljarna väcker politikerförakt" av Benny Karlsson (SD) i Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 8 juni 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Benny Karlsson (SD) får svar på tal.
Benny Karlsson (SD) får svar på tal.Foto: Gunnel Persson

Trots att åtta månader har gått sedan det nya samarbetet etablerades i Sölvesborg har Karlsson ännu inte tagit till sig att det var ett maktfullkomligt SD som omintetgjorde Samstyret. Det skapar inget "politikerförakt" varken mot Kith Mårtensson eller mot politiken i Sverige.Däremot ökar det medvetenheten hos väljarna och det kommer i dagen vilket parti SD är. SD i Sölvesborg blir ett skyltfönster för partiets oförmåga och ovilja till gemensamma lösningar och demokratisk utveckling. Istället för att se SD:s låsningar understryker Benny Karlsson deras existens.

Långt färre väljare än vad opinionsmätningarna visar röstar på SD. De röstar på Jimmie. Åkesson har med ett finurligt ledarskap duperat många, fångat upp mångas missnöje och försökt dölja partiets maktfullkomlighet bakom fasaden. Efter 18 år som partiledare handlar det nu för Jimmie Åkesson om att vinna eller försvinna. Utan honom rasar SD. Ett mellanspel i regeringsställning skulle vara kostsamt för Sverige.

”Åkesson har med ett finurligt ledarskap duperat många, fångat upp mångas missnöje och försökt dölja partiets maktfullkomlighet bakom fasaden”
Inge Johansson
Annons

SD:s inflytande över Tidöavtalet visar samma oförenlighet mellan SD och demokratiska principer som kom i dagen när Samstyret i Sölvesborg kommit till vägs ände. Den svenska regeringen står handfallen under SD:s maktspel.

Maktfullkomlighet istället för att tjäna medborgarnas vilja "underminerar demokratin" skriver Benny Karlsson utan att ännu se det egna partiets roll i den processen. Redan i Tidöavtalets skrivningar framgår sveket mot kommande generationer, nonchalansen mot livsavgörande klimatmål, beskurna mänskliga rättigheter och misstänkliggörande av de invandrare som allt mer bär upp viktiga funktioner i vårt samhälle.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons