Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: SD inget parti för kvinnor

Svar till SD:s insändare i Sydöstran den 30 juni:
Sverigedemokraterna • Publicerad 7 juli 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
–  Ni är inget kvinnoparti skriver Ida Larsson i replik till Sverigedemokraterna
– Ni är inget kvinnoparti skriver Ida Larsson i replik till SverigedemokraternaFoto: Bo Åkesson

Bara för att det står på er hemsida att ni står bakom svensk abortlagstiftning betyder ju inte det att alla era företrädare följer det.

2017 skickade flera SD-riksdagsledamöter in en motion om att sänka abortgränsen till vecka 12. Så sent som förra året kallade Björn Söder abort för mord.

Annons

Flera av era företrädare står bakom samvetsfrihet, alltså att barnmorskor ska kunna vägra utföra aborter. I EU-parlamentet har flera av era företrädare röstat emot kvinnors rätt till sina kroppar, lättare tillgång till preventivmedel och stärkt aborträtt.

Det finns mängder med flashbacktrådar, facebooktrådar samt interna mail som läckt ut där era företrädare har pratat positivt om sexköp, tips på hur man misshandlar, skrämmer och drogar kvinnor samt hånat våldtäktsoffer. För att nämna några exempel.

Så vad det står i ert partiprogram spelar faktiskt ingen som helst roll när ni lägger sådana här förslag, lämnar in sådana här motioner och uttalar er på det här sättet. Det är tomma ord, eftersom att ni vet att opinionen är emot inskränkningar på aborträtten.

Flera kvinnor som varit aktiva i SD har vittnat om att de blivit utsatta för sextrakasserier och till och med våldtäkter av män i partiet. Ni har förtroendevalda som blivit dömda för misshandel, sexuella trakasserier och grov kvinnofridskränkning.

Ni säger att våldet i samhället är ett importerat problem när fler än var tjugonde Sverigedemokrat som kandiderar i lokala och nationella val har blivit åtalade för brott.

”Ni säger att våldet i samhället är ett importerat problem när fler än var tjugonde Sverigedemokrat som kandiderar i lokala och nationella val har blivit åtalade för brott.”
Ida Larsson

Ni åker i botten på varenda mätning av kvinnorättsorgansationer, som ju är experter på området. Ni har aldrig varit och är fortfarande inte ett parti för kvinnor och för jämställdhet. Det är ju ett skämt att påstå det.

Ida Larsson

Annons
Annons
Annons
Annons