Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: SD:s antidemokratiska strömningar

Svar till insändaren av Benny Karlsson (SD), ”Louise Erixon år en enastående individ” i Sydöstran
Sölvesborg • Publicerad 13 augusti 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Diskussionen handlar inte om personer utan om sakfrågor och folkomröstningskraven som lokalpolitikens enfaldighet.
Diskussionen handlar inte om personer utan om sakfrågor och folkomröstningskraven som lokalpolitikens enfaldighet.Foto: Mattias Mattisson

Nu är det inte Louise Erixon som person det handlar om utan den politik som SD för. Det duger inte att rättfärdiga sitt politiska val med Erixon som täckmantel. Det slår tillbaka mot honom som skriver och det gagnar inte heller Louise Erixon. I Sverige röstar vi inte i första hand på person utan på den politik som partiet för. Det är en av demokratins grundregler.

Personkryssningarnas antal i Sölvesborg visar bara hur många som hade gått vilse, och skribentens inbillade ”avundsjuka” hos hans meningsmotståndare avslöjar hans omedvetenhet. De som inte stödjer SD är absolut inte avundsjuka, möjligen är de sorgsna å SD-väljarnas och samhällets vägnar, men framför allt är de på goda grunder avståndstagande till SD:s politik.

Annons

Vi vill inte bli ”idiotförklarade” skriver insändarskribenten. Det är naturligtvis ingen av någon. Däremot måste var och en inse vad SD står för och ta till sig konsekvenserna av deras politik.

Björn Söder uttrycker att det finns kopplingar mellan HBTQ-rörelsen och pedofili. Richard Jomshof uttrycker sitt hat mot den muslimska världen. Det är bara två exempel på de antidemokratiska strömningar som genomsyrar SD:s politiska agenda. Louise Erixon såväl som Jimmie Åkesson gör sitt bästa för att dölja partiets egentliga identitet. Skriftställaren och hans likasinnade försöker att understödja.

Söders och Jomshofs uttalanden äventyrar Sveriges medlemskap i Nato, men framför allt sätter de Sveriges säkerhet på spel både på individ- och samhällsnivå samt riskerar näringslivets status i utlandet.

”Söders och Jomshofs uttalanden äventyrar Sveriges medlemskap i Nato, men framför allt sätter de Sveriges säkerhet på spel både på individ- och samhällsnivå samt riskerar näringslivets status i utlandet.”
Inge Johansson

Deras uttalanden antidemokratiserar Sverige och undergräver integration. Det är dags för regeringen att I linje med tidigare utfästelser vidta relevanta åtgärder. Alternativt avgå.

Kritiken mot Samstyret har varit saklig och det nya styret I Sölvesborg formades på demokratisk väg. Nu växer fokuseringen på en folkomröstning inkluderande oönskad dörrknackning och ett flertal dubbla underskrifter men i brist på saklig opposition.

Det uttrycker med råge den lokala politikens enfaldighet i Sölvesborg. SD har ingen framtid I ett demokratiskt samhälle.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons