Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Självklara sanningar brottsliga

En av förgrundsfigurerna för Women’s Declaration International Norge (WDI), Christina Ellingsen, är föremål för en förundersökning hos polisen för misstanke om diskriminerande och kränkande yttranden på Twitter.
Norge • Publicerad 1 juli 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Föda barn, svårt för män.
Föda barn, svårt för män.Foto: Daniel Svensson

Yttrandena handlar om Ellingsens uppfattning om transideologins syn på kön och könsidentitet och hur denna inkräktar på kvinnors och flickors rätt till integritet, självbestämmande, säkerhet och trygghet i Norge. Bland annat har Ellingsen uttryckt att bara kvinnor kan föda barn, att män inte kan vara lesbiska och att män aldrig kan bli kvinnor.

Som medlemmar av WDI och företrädare för WDI Sverige står vi i solidaritet med Christina Ellingsen och vår norska systerorganisation. Vi är eniga med Ellingsen att det bara finns två biologiska kön, nämligen kvinna och man, och att det är omöjligt att byta kön.

Annons

Christina Ellingsen har bara sagt sanningen. En kvinna är en vuxen person av honkön. Ingen man kan bli en kvinna och ingen kvinna kan bli en man. Bara kvinnor kan föda barn och bli mödrar. Lesbiska är kvinnor som blir kära i och sexuellt attraherade av andra kvinnor.

”Vi kvinnor måste ha utrymme att försvara våra rättigheter och för att göra det måste vi kunna beskriva verkligheten som den är utan rädsla för repressalier. Vi ska inte tystas!”
Margaretha Nilsson och Malin Wik, WDI Sverige och XXantippas Vrede

Vi ser med förfäran hur transaktivisters antidemokratiska strategier att missbruka rättssystemet med dylika anmälningar får en allt större utbredning. Kvinnors könsbaserade rättigheter är under attack.

Vi kvinnor måste ha utrymme att försvara våra rättigheter och för att göra det måste vi kunna beskriva verkligheten som den är utan rädsla för repressalier. Vi ska inte tystas!

Margaretha Nilsson, WDI Sverige/XXantippas Vrede

Malin Wik, WDI Sverige/XXantippas Vrede

Annons
Annons
Annons
Annons