Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Skäms på er kultursvikare i S och C

Skäms på er sossarna och centern!
Karlskrona • Publicerad 27 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Bizzozero (S) och Magnus Larsson (C) borde skämmas, tycker insändarskribenten. Det borde vi inte alls, svarar de.
Sandra Bizzozero (S) och Magnus Larsson (C) borde skämmas, tycker insändarskribenten. Det borde vi inte alls, svarar de.Foto: Mattias Mattisson

Hur kan ni sova gott era Kultursvikare? På grund av er får vi vänta säkert 10 år till på kulturhuset som vi trodde skulle komma snart (S)andra Bizzozero och Magnus Larsson (C)!

”Nej, Det är ni två som står för soppan och karusellen. Väx upp!”
A-K

Efter 10 år av velande och mötande fanns det en jättebra plan som ni först var med på men helt plötsligt vände ni på klacken.

Annons

Säkert bara för att det inte var ert ”lag” som skulle få folkets glädje och tacksamhet när ett kulturhus äntligen skulle komma på plats.

Ni verkar ju annars vara specialister på att göra dåliga affärer.

Magnus Larsson tycker i en SVT-inslag att 23 miljoner i extra saneringskostnad för handbollshallen inte var mycket att bråka om. Sandra var med och skrev på hyresavtalet för handbollshallen som man betalar 16 miljoner PER ÅR i 25 år. Det kommer att kosta oss skattebetalare över 400 miljoner i hyra.

Det blir många sjuksköterskor eller lärare (som ni pratade om när det gällde Vattenborgen) Skäms på Er! Så klumpigt! Och Magnus Larsson borde fundera om inte hans väljare hellre väljer SD som åtminstone gör ett ärligt försök att göra rätt och utveckla stan och kulturen.

Nej, Det är ni två som står för soppan och karusellen. Väx upp!

Glöm min röst!

A-K

Sandra Bizzozero och Magnus Larsson svarar direkt:

Hej A-K. Tack för din insändare som ger oss möjlighet att besvara sina påståenden.

Vi ställer oss frågande till hur det kan bli just sossarnas och centerns fel att kulturhuset får vänta i minst 10 år till.

Annons

Det var de styrande partierna som så sent som förra veckan meddelade att de satte hela projektet på paus. Utan att ens ha påbörjat arbetet med den nya styrgruppen för ett nytt kulturhus. Vi har hela tiden varit positivt inställda till att bygga ett nytt kulturhus på stortorget och vi var öppna för att hitta breda lösningar för att stärka den kulturella infrastrukturen i vår kommun.

Det kan också noteras att vi var i princip i mål med ett färdigt förslag på nytt kulturhus, men eftersom UNESCO och Länsstyrelsen var kritiska så tvingades vi ta ett omtag till. Vi har alltså inte suttit och velat i 10 år som du påstår men självklart är vi självkritiska och önskat att arbetet skulle gått snabbare.

Du nämner den nya handbolls och evenemangsarenan där du klandrar oss för att dragit på kommunen stora kostnader. Gällande saneringsavgifterna så kan vi nämna att de var nödvändiga eftersom vi tvingas ta ansvar för tidigare generationers misstag. Vår uppfattning är att handbolls och evenemangsarenan var en bra satsning för att öka attraktiviteten i vår kommun.

Det finns två stora och väsentliga skillnader på skandalen runt vattenborgen och investeringen i en ny handbollsarena.

För det första ägs inte handbollsarenan av en styrande politiker från varken socialdemokraterna eller centerpartiet. Ingen politiker alls för att vara tydlig.

För det andra så är det verksamhet och full rulle i handbollsarenan under veckans alla dagar - året runt. Till skillnad från vattenborgen som står helt tom, trots att vi betalar en massa pengar i hyra varje månad.

Med detta sagt vill vi ännu en gång förtydliga att vi mer än gärna deltar i arbetet att ta fram ett nytt kulturhus på stortorget. Men eftersom de styrande nu verkar ha ändrat uppfattning så ligger inte den bollen hos oss.

Sandra Bizzozero (S) och Magnus Larsson (C)

Annons
Annons
Annons
Annons