Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Skatepark och utegym

Skatepark och utegym vid Bananhuset i stället för lekparken.
Karlskrona • Publicerad 5 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skateboarding har många fördelar.
Skateboarding har många fördelar.Foto: Rick Rycroft

Ingen använder lekparken och då kan man ju bygga en skatepark och utegym istället. Det finns många som är skateare på ön, och det kan finnas personer som vill testa på. Det enda som används där är basketkorgarna men det finns basketkorgar på skolan.

Jag tycker om att skejta men jag får inte åka till skatehallen för mamma tycker att den är för långt bort. Det hade varit skönt med en skatepark på ön där man bor och inte behöver åka in till stan.

Annons

Om vi får det på ön så kommer vissa att gå dit istället för att vara inne med en skärm och bli lite runda om magen.

Skateboarding har flera hälsofördelar. Det är ett bra sätt att få motion och förbättra konditionen då det kräver fysisk ansträngning och styrka.

”Skateboarding har flera hälsofördelar. Det är ett bra sätt att få motion och förbättra konditionen då det kräver fysisk ansträngning och styrka.”
Johan Nilsson

Skateboarding tränar även balans, koordination och flexibilitet, eftersom man måste hålla balansen på brädan och kunna utföra olika trick och manövrar. Att åka skateboard är också kul och kan vara ett sätt att hantera stress och förbättra den mentala hälsan.

I en skatehall kostar det pengar andra gången man är där medan på en skatepark kostar det ingenting. Och om man bor på ön så behöver man inte åka bil in till stan och man smutsar inte ner miljön lika mycket som om man hade kört bil.

Utegym kan ha positiva effekter på hälsan genom ökad fysisk aktivitet och förbättrad kondition, styrka och flexibilitet.

Träning utomhus kan även minska stress, förbättra humöret och öka fokus. Utegymmet främjar även sociala möten och samhörighet. Det är en möjlighet att träna regelbundet och vara utomhus i naturen med ett mer varierat och naturligt alternativ till traditionella gym.

Vissa kanske tycker att lekparken används mycket, men även om det kanske är någon där ibland har vi redan typ sju st lekparker och det finns en precis nedanför. Därför tycker jag att vi borde ha en skatepark och utegym!

Johan Nilsson

Annons
Annons
Annons
Annons