Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Slå vakt om Nordenbergsskolan

Jag måste bara kort kommentera oppositionens utspel om att Olofströms kommun bör lägga ner samtliga gymnasieprogram på Nordenbergsskolan utom el, fordon, vård och industriteknik.
Publicerad 27 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bevara Nordenbergsskolan, skriver Malin Åman, Centerpartiet. Exempelvis orienteringsgymnasiet som är klassat som nationell idrottsutbildningFoto: Daniel Svensson

Jag kan hålla med Sverigedemokraterna och Moderaterna om att framtidsutsikterna ärligt talat inte är särskilt positiva varken globalt eller lokalt. Ingenting kommer att lösa sig självt.

Men vi måste ju ändå hålla huvudet kallt, och inte måla allt i mörk-svart, utan tvärtom, värna om och bygga vidare på allt positivt vi faktiskt har i Olofströms kommun. Och där är Nordenbergsskolan som en klart lysande diamant!

Annons

Att en så pass liten kommun, som Olofström ju faktiskt är, har en så otroligt fin gymnasieskola, det är en bedrift, som i alla fall jag kommer att slå vakt om att bevara och bygga vidare på så länge som jag är politiskt aktiv!

”Att en så pass liten kommun, som Olofström ju faktiskt är, har en så otroligt fin gymnasieskola, det är en bedrift, som i alla fall jag kommer att slå vakt om att bevara och bygga vidare på så länge som jag är politiskt aktiv!”
Malin Åman, Centerpartiet

Nordenbergsskolans tradition av att framgångsrikt locka till sig elever från andra delar av Sverige genom att sedan snart femtio år (!) tillbaka tillhandahålla mycket populära idrottsgymnasium i olika former är redan från allra första början ett riktigt snilledrag.

Det är det som har gjort att elevunderlaget varit tillräckligt för att ha det breda programutbud vi har. Och traditionen lever än idag i högönsklig välmåga! Dagens utbud av idrottsprofiler består av orientering, ishockey, innebandy, fotboll och fitness & hälsa. Ishockeygymnasiet har 150 ansökningar till 20 platser.

Orienteringsgymnasiet är klassat som nationell idrottsutbildning. Över hela Sverige finns människor som har en relation till Olofström tack vare Nordenbergsskolans idrottsgymnasier.

Ledning och personal på Nordenbergsskolan gör ett lysande arbete, som alla våra ungdomar i kommunen har stor glädje av. Detta ska vi slå vakt om. Vi ska ha kvar dagens programutbud, och vi ska ha kvar våra idrottsgymnasier.

Malin Åman (C), vice ordförande utbildningsnämnden Olofströms kommun

Annons
Annons
Annons
Annons