Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Sluta jamsa runt med arabstaterna

Mer än 1400 Judar dödas eller kidnappas av Hamasrörelsen den 7 oktober, en rörelse som har inskrivit i sina stadgar att dom vill utrota staten Israel. En stat som FN:s Generalförsamling gav ok till 1948.
Israel • Publicerad 16 november 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Israel är mer demokratiskt än exempelvis USA. Bild: Premiärminister Benjamin Netanyahu.
Israel är mer demokratiskt än exempelvis USA. Bild: Premiärminister Benjamin Netanyahu.Foto: Petros Karadjias

Mer än 1400 judar dödas eller kidnappas av Hamasrörelsen den 7 oktober, en rörelse som har inskrivit i sina stadgar att dom vill utrota staten Israel. En stat som FN:s Generalförsamling gav ok till 1948.

Dagen efter anfölls Israel av en massa arabstater och så har det fortsatt därefter, 6e gången blev det när Hamas anföll i Oktober.

Annons

Många arabstater stöttar Hamas ekonomiskt och militärt, bland annat. Även Iran och exempelvis Quatar. Hur demokratiska är då dessa kan man undra?

Ja om man kollar det demokratiindex som tas fram av The Economist så ligger Iran på 154:e plats (av 167) och Quatar på 114:de plats( Mätningen 2022). Palestina på 110 och i princip alla Arabstater ligger i den absoluta bottnen.

Om man kollar vad mätningen säger om Israel så kommer dom på 29e plats, före bland annat USA, Italien och Belgien.

Nu är det såklart inte bara Israel som står i arabstaternas blickfång, nädå! Nu har även vi svenskar fått känna på det. Falsk propaganda har spridits i den digitala världen om hur socialtjänsten i Sverige kidnappar barn. Dessutom så tillåter vi Koranbränningar!

Inte för ett ögonblick tycker jag personligen att det är ok att bränna några heliga skrifter alls, men i jämförelse med att stötta en organisation som går in och dödar, lemlästar och kidnappar barn och civila så är det ingenting i min värld.

Hatet mot Sverige kulminerade sen med att 2 svenska fotbollssupportrar mördades i Bryssel.

För att ytterligare spä på bedrövelsen så säger den Palestinska ambassadören i Sverige “Jag kommer aldrig någonsin att sätta stämpeln terrorist på någon palestinier”, då kan man verkligen känna att det är en lång resa att göra framöver.

”Slutligen vill jag säga att det är dags att sluta jamsa runt med arabstaterna så länge dom inte följer dom mest fundamentala demokratiska principerna! Kanske ska vi börja med att utvisa den palestinske ambassadören?”
Humanisten

Slutligen vill jag säga att det är dags att sluta jamsa runt med arabstaterna så länge dom inte följer dom mest fundamentala demokratiska principerna! Kanske ska vi börja med att utvisa den palestinske ambassadören?

Troligtvis är det som någon judisk politisk företrädare sagt: “Det kommer inte bli fred med Palestina förrän dom älskar sina barn mer än dom hatar oss”.

Humanisten

Annons
Annons
Annons
Annons