Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Socialdemokraterna har rätt - Karlskrona kan bättre!

Svar på Socialdemokraternas insändare (den 1 september) - Karlskrona kan bättre.
Karlskrona • Publicerad 2 september 2022 • Uppdaterad 4 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Camilla Brunsberg, moderaterna: Ja, Karlskrona kan bättre!
Camilla Brunsberg, moderaterna: Ja, Karlskrona kan bättre!Foto: Johanna Rundgren

Vi moderater är säkerligen inte de enda som uppmärksammat Socialdemokraternas lokala slogan “Karlskrona kan bättre”, som går hand i hand med deras nationella slogan som fastställer att faktiskt hela “Sverige kan bättre”.

Om detta är vi slående överens. Vi moderater tycker också att Karlskrona och Sverige kan bättre. Det ironiska i sammanhanget är att Socialdemokraterna har styrt Sverige och Karlskrona under dessa mandatperioder, då de själva konstaterar att samhällsutvecklingen gått åt fel håll.

Annons

Det är anmärkningsvärt att man nu från Socialdemokraterna söker förnyat stöd att styra Karlskrona och Sverige, för att rätta till de problem som uppstått under tiden som de själva suttit med armarna i kors.

Detta trots att de haft alla möjligheter att lägga fram förslag och vidta åtgärder för att vända denna samhällsutveckling som vi alla verkar vara överens om går åt fel håll. Vi menar att detta är ett hån mot väljarna.

Det hade varit mer klädsamt om Socialdemokraterna tog ansvar för sina tillkortakommanden och tydligt annonserade att man nu har bytt linje och hörsammat en stor del av borgerlighetens förslag. För det är faktiskt precis vad man har gjort, när man nu under denna valrörelse presenterar sina “nya” förslag, som i själva verket är förslag den borgerliga sidan drivit i åratal.

I måndagens Sydöstran kunde man lära känna S-ledaren under rubriken “Rösta på oss om du är trött på partier som svartmålar”. Den allra första frågan som ställdes till S-ledaren Sandra Bizzozero var; vad hon är mest nöjd med att ha åstadkommit i Karlskrona under den gångna mandatperioden.

Hon fastslår då att det hennes parti är mest stolt över, är att ha bifallit oppositionens trygghetspaket med trygghetsvärdar, utökad fältgrupp inom socialtjänsten och en ny mötesplats för motorburen ungdom. Kära invånare, låt detta sjunka in.

Det Socialdemokraterna är mest stolta över under sitt styre, är att ha bifallit Moderaternas och övriga oppositionens politik. Nu går de till val med att Karlskrona kan bättre och vi kan inte annat än att hålla med.

”Rösta på Moderaterna den 11 september för att få förändring på riktigt.”
Camilla Brunsberg, Carl-Göran Svensson, Emma Swahn-Nilsson, Morgan Kullberg, Sophia Ahlin, Julia Melander och Peter Glimvall, Moderaterna

Rösta på Moderaterna den 11 september för att få förändring på riktigt. Vi kommer att fortsätta på den fastslagna linje vi drivit i opposition för att göra Karlskrona till en trygg kommun för alla, skapa bättre förutsättningar för alla som kan arbeta att göra just det, och därmed säkerställa pengar till vår gemensamma välfärd för en skola i toppklass och en vård som går att lita på.

För denna politik har vi redan säkrat stöd, vilket vi anser är ytterligare en anledning att rösta på oss, för den som vill ha förändring på riktigt.

Tillsammans bygger vi Karlskrona starkt.

Camilla Brunsberg, Carl-Göran Svensson, Emma Swahn-Nilsson, Morgan Kullberg, Sophia Ahlin, Julia Melander och Peter Glimvall, Gruppstyrelsen Moderaterna Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons