Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Svar till Börje Dovstad

Jag läste i Sydöstran att Liberalernas gruppledare i Karlskrona ”ser rött” över mitt uttalande om att partiet verkar ha tappat sina rötter.
Karlskrona • Publicerad 1 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bengt Westerberg, tidigare partiledare tänker inte rösta på liberalerna.
Bengt Westerberg, tidigare partiledare tänker inte rösta på liberalerna.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Jag har inget intresse av att ”dölja några egna misslyckanden”. Upp med korten på bordet så kan vi diskutera frågorna istället. Här kommer från mig ännu ett förtydligande:

Jag står fast vid att jag tycker Liberalernas förskjutning är sorglig. Jag hade gärna sett att Liberalerna stod kvar på rätt sida av historien.

Annons

Liberalerna har tidigare varit ett parti som stod upp för den enskilda individen, för jämställdhet och en liberal grundläggande syn på människan och samhället.

Liberalerna har också varit högst delaktiga i att genomföra reformer som bidragit till att HBTQ-personer idag kan leva som dom vill och älska vem dom vill i vårt land. Den kampen får aldrig gå förlorad.

Folkpartiet var tillsammans med nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen avgörande för införskaffandet av den svenska demokratin och rösträtten. Det kan ingen ta ifrån dom.

Med det menar jag att Liberalerna har all anledning att vara stolta över sina rötter. Samma rötter som man nu verkar ha övergett när man väljer att sätta sig i en båt där Jimmie Åkesson tar befälet.

”Med det menar jag att Liberalerna har all anledning att vara stolta över sina rötter. Samma rötter som man nu verkar ha övergett när man väljer att sätta sig i en båt där Jimmie Åkesson tar befälet.”
Elina Gustafsson

Uppenbarligen är jag långt ifrån ensam om att reagera över Liberalernas nya strategi och extremhögersväng.

Jag läser i Aftonbladet att inte ens deras egen fd partiledare Bengt Westerberg tänker rösta på Liberalerna längre. Han tänker rösta på Centerpartiet. Det säger en hel del om vart det partiet har tagit vägen.

Elina Gustafsson, Socialdemokrat

Annons
Annons
Annons
Annons