Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Sverige ska vara en tårta

Centerpartiet har ny partiledare Muharrem Demirok, förste vice partiledare Daniel Bäckström och andre vice partiledare Ulrika Liljeberg.
Sverige • Publicerad 3 mars 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverige ska vara som en tårta, där alla biter hänger ihop.
Sverige ska vara som en tårta, där alla biter hänger ihop.Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Dessa tre kompletterar varandra väl för att hela Sverige ska leva. Demirok kommer från en gård, Vårbygård. Detta är en förort till Stockholm med allt vad detta innebär av storstadskänsla och en erfarenhet av integrationsproblematik.

För oss centerpartister är det fortsatt viktigt att kraftsamla för att storstädernas frågor bli synliggjorda och att gängbrottslighet bekämpas med krafttag.

Annons

Demirok har också en bakgrund i universitetsstaden Linköping. Utbildning och forskning måste fortsatt än mer få blomstra och utvecklas så att Sverige går i bräschen på de områden vi har konkurrensfördelar.

Bäckström är väl förankrad och förtrogen med landsbygdsfrågor, utan landsbygden stannar Sverige! En stor del av matproduktion bör och ska komma från Sverige.

Vi måste tydligt än mer underlätta och förenkla för våra producenter. Exporten är också en viktig del och då spelar bland annat våra skogar en avgörande roll. Skogsägarna är de som känner och månar om sin skog bäst. Vi ska ha fokus på att regelkrångel och bränsleproblematiken tas bort.

Ulrika Liljeberg förenar det manliga med det kvinnliga perspektivet. Hon har dessutom en gedigen bakgrund som jurist och civilekonom, lag och ordning ska upprätthållas i hela Sverige och skattetrycket minska för små och stora företagare.

Tillsammans skapas en fortsättning på partiet som i sin värdegrund alltid kommer att vara större än en eller två eller tre partiledare.

”Tillsammans ska vi arbeta och kämpa för alla Sveriges bitar bildar en tårta med grädde, mjölk, mjöl, ägg toppat med frukt och bär.”
Ann-Louise Trulsson, centerpartiet

Tillsammans ska vi arbeta och kämpa för alla Sveriges bitar bildar en tårta med grädde, mjölk, mjöl, ägg toppat med frukt och bär.

Ann-Louise Trulsson, Centerpartiet, Senoren

Annons
Annons
Annons
Annons