Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Systembolaget ska sköta alkoholen

Svar till ”Hög tid att införa gårdsförsäljning” av Peter Schölander, Christian Orsing och Robin Holmberg 1 augusti.
Systembolaget • Publicerad 11 augusti 2023 • Uppdaterad 14 augusti 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt Systembolaget sköta alkoholförsäljningen.
Låt Systembolaget sköta alkoholförsäljningen.Foto: TT

Med anledning av en senaste tidens klara ställningstagande vad gäller alkoholens framställning och försäljning i vårt land, framför allt av på höga poster placerade centerpartistiska politiker, vill jag med anledning av tre i Skåne som kommunstyrelseordförande etablerade politiker, under rubriken Systembolaget, ge svar.

”Så är det naturligtvis inte, alkohol är alkohol oavsett av vem och hur den framställs och skall naturligtvis hanteras i Systembolagets regi.”
B.M.

Hög tid att införa gårdsförsäljning där man med vackra ord om landsbygdsföretagens hantverksmässiga alkoholframställning tycks vilja få oss att tro att denna alkohol skulle innehålla alkohol av ett annat slag och därför kunde saluföras direkt i gårdens butik till dess kunder.

Annons

Så är det naturligtvis inte, alkohol är alkohol oavsett av vem och hur den framställs och skall naturligtvis hanteras i Systembolagets regi. Vill i sammanhanget erinra om försöket med mellanöl som gjordes för ett antal år sedan och blev ett klart fiasko.

Hoppas verkligen att det i vårt land finns tillräckligt med klarsynta politiker som har kraften att avgöra lagförslaget, som enligt insändarna ligger på regeringens bord, till Systembolagets fördel.

B.M.

Annons
Annons
Annons
Annons