Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ta er an de riktiga utmaningarna istället

Vår kommun Karlskrona står inför stora utmaningar framöver. Arbetsmarknadscentrum på Bubbetorps gård är dock inte en av dem. De verkliga utmaningarna handlar främst om hur vi ska få pengarna att räcka till välfärden? Hur ska vi få fler människor att flytta hit? Hur tillgodoser vi att det byggs tillräckligt många bostäder? Hur ser vi till så att alla barn klarar av skolan? Och hur säkerställer vi kompetensförsörjningen i vår kommun och region.
Karlskrona • Publicerad 27 december 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Bizzozero (S) och Elina Gustafsson (S) är kritiska mot den politiska majoriteten i Karlskrona kommun.
Sandra Bizzozero (S) och Elina Gustafsson (S) är kritiska mot den politiska majoriteten i Karlskrona kommun.Foto: Martin Axelsson Därth

Detta är riktiga utmaningar som kräver långsiktighet och samarbete över blockgränserna.

Vi är djupt oroade över vad den drastiska förändringen av vårt kommunala arbetsmarknadscentrum på Bubbetorps gård kommer att innebära för såväl deltagare som för vår kommun som helhet. Vi har inte råd att låta människor stå utanför arbetsmarknaden eller kastas runt och riskera att fastna i olika arbetsmarknadsinsatser.

Annons

Vi är väldigt stolta över det arbete som gjorts och fortfarande görs på Arbetsmarknadscentrum på Bubbetorps gård. Det är en unik plats i en unik miljö där unika människor för möjlighet att utvecklas på en individuell nivå.

Vi behöver varenda en av dessa människor. Arbetsmarknadscentrum har varit och är en starkt bidragande faktor för att möjliggöra för fler människor att hitta ett jobb, en utbildning eller hamnat i egen försörjning.

Vi tror på de metoder och verktyg som visat sig vara väldigt framgångsrika i arbetet på arbetsmarknadscentrum. Vi tycker det är beklagligt att arbetsmarknadsnämndens styre valde att ta ett beslut som innebär att vi river upp en fungerande verksamhet och kastar oss ut på öppet hav utan några direkta svar på alla de frågor som kommer med detta.

”Vi tycker det är beklagligt att arbetsmarknadsnämndens styre valde att ta ett beslut som innebär att vi river upp en fungerande verksamhet”
Sandra Bizzozero och Elina Gustafsson, Socialdemokraterna

Under kommunfullmäktiges sammanträde i december sa kommunstyrelsens vice ordförande Christopher Larsson (SD) att alla människor behöver ha en plats att gå till varje dag där man är välkommen, känner en tillhörighet och är saknad om man inte dyker upp. Den platsen finns här i vår kommun och den heter Bubbetorps gård.

Karlskrona kommun behöver lägga all kraft och energi på att fokusera på de verkliga utmaningarna - inte börja med att laga någonting som inte är sönder!

Sandra Bizzozero (S), oppositionsledare och 2:e vice ordförande kommunstyrelsen

Elina Gustafsson (S), 
2:e vice ordförande i arbetsmarknadsnämnden

Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons