Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Tänk dig för Louise

Replik på Louise Erixons (SD) debattartikel i Sydöstran den 13 juni gällande regelvidriga beslut.
Sölvesborg • Publicerad 15 juni 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tänk dig för Louise Erixon! Det skriver Birgit Birgersson Brorsson (S) och Kith Mårtensson (M) till Sverigedemokraternas ledare i Sölvesborg.
Tänk dig för Louise Erixon! Det skriver Birgit Birgersson Brorsson (S) och Kith Mårtensson (M) till Sverigedemokraternas ledare i Sölvesborg.Foto: Mattias Mattisson

Ibland tar Louise Erixon till alldeles för stora ord och kanske borde hon tänka till innan hon slänger sig med osanningar.

”Ibland tar Louise Erixons till alldeles för stora ord och kanske borde hon tänka till innan hon slänger sig med osanningar.”
Birgit Birgersson Brorsson (S) och Kith Mårtensson (M)

Den 16 maj skickade jag ett mejl till henne där jag undrade om det var ok att ta budgetramarna i september istället för juni. Vi ville självklart ha en samsyn kring detta så viktiga arbete.

Annons

Naturligtvis så fick jag aldrig något svar på det. Någon vecka senare frågade jag henne muntligen och då ville hon inte ge något svar.

Den 30 maj var alla gruppledare, Louise inkluderad, kallade till ett möte för att diskutera ramarna och det ekonomiska läget. Med andra ord var det inte inställt.

Mats Gunnarsson, som var med på Kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen, svarade att Louise skulle närvara på eftermiddagens budgetdiskussioner. Men, hon var inte med.

Hon hade heller inte meddelat sin frånvaro.

Hade hon varit med så hade hon kanske varit mer sansad i sin insändare.

Vi övriga partier som närvarade fick en utmärkt presentation och vi fick till oss att det var viktigt att förvaltningarna fick lite mer tid på sig med budgetarbetet. Vi var alla överens.

Både Kith Mårtensson och jag vill lugna Louise med att berätta att vi två har ett mycket bra samarbete. Vi diskuterar oss fram till lösningar och kommer att komma med en bra och väl genomarbetad rambudget för 2024.

2019 och 2021 togs inte budgetramarna förrän på hösten. Med SD: s retorik så var det också regelvidrigt i så fall.

Kanske de styrande bråkade och inte kunde komma överens.

Birgit Birgersson Brorsson (S)

Annons

Kith Mårtensson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons