Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Tänk efter om Nato

Det finns ett starkt skäl till att Sverige ska gå med i Nato. Det är att Putin och hans bandhund Lavrov genom hot vill få Sverige att inte ansluta till Nato. Detta gör självklart alla svenskar förbannade.
Sverige • Publicerad 2 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De flesta krig har startats av USA, något att reflektera över.
De flesta krig har startats av USA, något att reflektera över.Foto: Anonymous

Inget annat land ska bestämma vad vi i vårt land ska göra!

Men om vi går med i Nato är det ändå just det som blir resultatet. Nato är en pakt och i en sådan måste alla medlemmar ge och ta i olika grad. Att går med i Nato innebär att landets säkerhetspolitik till delar överlämnas till någon annan. Eftersom Nato är USA:s uppfinning och redskap är det USA:s president som är överbefälhavare.

”I detta sammanhang kan det vara läge att påpeka att USA har startat flest krig av alla nationer sedan andra världskrigets slut. USA:s grymheter är jämförbara med Rysslands.”
Anders Englesson, Köksbordspartiet
Annons

I detta sammanhang kan det vara läge att påpeka att USA har startat flest krig av alla nationer sedan andra världskrigets slut. USA:s grymheter är jämförbara med Rysslands.

Förutom att vi knyter upp oss till en militär supermakt skulle konsekvenserna av en anslutning till Nato innebär två omständigheter som inte hörs så ofta.

Den ena är att säkerheten och avspänningen blir lidande. En anslutning innebär militär upprustning och därmed ökad osäkerhet. Ju mer vapen desto större krigsrisk. Därmed blir en anslutning kontraproduktiv och världen mister ett neutralt land som kan spela en medlande roll.

Den andra omständigheten är att Sverige faktiskt redan är med i en militär allians i form av EU. Svenska skattebetalare överlämnar årligen miljarder till bygget av EU:s militära union. I praktiken innebär detta att ett anfall på Sverige är ett anfall på EU vilket betyder världskrig. Detta vet fascisten Putin. I vågskålen ligger således redan lika mycket som om Sverige vore anslutet till Nato.

En anslutning är alltså överflödig och motverkar till och med sitt syfte.

Lite eftertanke vore därför bra.

Anders Englesson, Köksbordspartiet.se

Annons
Annons
Annons
Annons