Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Tänk om, tänk rätt

Allt som oftast möts vi av rubriker i tidningar och bilder på nyheterna om översvämning, torka, jordskred, orkaner och bränder bara för att nämna några. En naturkatastrof som totalt förändra livet för en hel befolkning på bara några minuter.
Karlskrona • Publicerad 7 mars 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Karlskrona inte längre i framkant.
Karlskrona inte längre i framkant.Foto: Mattias Nilsson

Vi människor är den största orsaken till att klimatet förändras och jag tycker att det är självklart att vi alla ska göra vårt bästa för att vi en dag ska kunna lämna över detta jordklot till nästa generation som inte är helt förstört, utarmat och skövlat.

I Karlskrona har vi haft många mål i verksamhetsplanen som berör just vår påverkan på miljö- och klimat. Det har handlat om ett hållbart samhälle, hur vår kommun ska minska miljö- och klimatpåverkan, implementeringen av ett nytt Hållbarhetsprogram, vi har arbetet aktivt med energi och klimatrådgivning, vi har varit aktiva i arbeta med biologisk mångfald, hushålla med våra gemensamma resurser, återvinning/återbruk, klimatsmarta lösningar, rent vatten och giftfri miljö, ja listan kan göras lång.

Annons

Vi har helt enkelt varit en kommun i framkant som har tagit dessa frågor på allvar och visat vägen för många andra och det tycker jag att vi alla ska vara stolta över.

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att möjliggöra detta viktiga arbete och genom våra beslut har vi kunnat dra vårt lilla strå till den där stacken. Det berömda uttrycket ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” passar väldigt bra in här.

”Tyvärr verkar det inte finnas något större intresse hos Karlskronaalliansen att driva någon som helst miljöpolitik, i verksamhetsplanen för 2023 finns inte ett enda mål.”
Maria Persson, centerpartiet Karlskrona

Tyvärr verkar det inte finnas något större intresse hos Karlskronaalliansen att driva någon som helst miljöpolitik, i verksamhetsplanen för 2023 finns inte ett enda mål. Men jag kan ha fel, det kanske var så att ni helt enkelt har missat detta. När man är ny på jobbet kan det vara svårt att få grepp om allt, så låt oss hjälpa till här. Ni får väldigt gärna kopiera våra mål om ni har svårt att ta fram egna för det viktigaste är att det finns några mål att jobba med.

Så min vädjan till er är nu, tänk om och tänk rätt. Även om ni inte tycker det är viktigt, så tänk på den kommande generationen, era barn och barnbarns möjlighet att få överta ett jordklot i harmoni. Var med och sätt fokus på det viktiga klimat- och miljöarbetet som måste få fortsätta.

Maria Persson, centerpartiet, kommunfullmäktigeledamot, Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons