Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Tankar om en enhörning

Elise, som av sina föräldrar fått höra att man måste ha tillstånd för att ha en enhörning, ville göra rätt, men gör Länsstyrelsen och Lantbrukarnas Riksförbund rätt när de spelar med i lögnen?
Länsstyrelsen • Publicerad 21 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Titta! Men säg inget till nån!
Titta! Men säg inget till nån!Foto: Pressbild

Länsstyrelsens mål är att kontrollera 10 % av gårdarna årligen, men allt hinns inte med och allt är inte heller fysiska kontroller, utan brev!

De uppmanar flickan i brevet att hon måste ta väl hand om enhörningen, medan företagare kan undkomma både brev och kontroller.

Annons

Djurrättsalliansen avslöjade djurplågeri hos storföretagen Aviagen och Kronfågel samt att de systematiskt bryter mot djurskyddslagen.

Har Länsstyrelsen varit där eller nöjde de sig med intyganden via brev, om att djuren har det bra?

”Har Länsstyrelsen varit där eller nöjde de sig med intyganden via brev, om att djuren har det bra?”
Anette Ingelsson

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har med glimt i ögat räknat hur fort man att trolla fram fler enhörningar, allt för att sprida glitter och gos i världen!

Trolleriet inom djurindustrin innebär att honan görs dräktig genom att en människa kör upp en arm i hennes rumphål och sedan stoppas saker in i hennes kissemurra och de sprutar in sperman.

Trots luftslotten i LRF:s eget läromedel “Bonden i skolan”, finns det varken glitter eller fluff i djurindustrin och när de unga djuren tvingas över “regnbågsbron” är det ingen lugn eller stressfri resa, de gör motstånd när de gasas, skjuts och elektrifieras, de vill ju leva!

Så Elise, ser du en enhörning, håll det hemligt, för det många vuxna är bra på är att utplåna glittret i djurens ögon!

Anette Ingelsson

Annons
Annons
Annons
Annons