Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Till de styrande i Sölvesborg

Under nästan ett halvt sekel har Hälleviksbadet varit en viktig symbol för gemenskap och glädje för våra invånarna i Sölvesborgs kommun.
Hälleviksbadet • Publicerad 24 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De styrande i Sölvesborgs kommun måste ompröva beslutet att sälja Hälleviksbadet skriver Sverigedemokraterna.
De styrande i Sölvesborgs kommun måste ompröva beslutet att sälja Hälleviksbadet skriver Sverigedemokraterna.Foto: Karin Ferneborg

Det är en plats där generationer har skapat minnen och lärt sig simma, en plats där skolor har kunnat erbjuda simundervisning och där vänner och familjer har samlats i gemenskap för att njuta av sommardagar vid vattnet.

Nu står nu inför ett beslut som hotar att riva upp denna långa och värdefulla tradition. Det har kommit till vår kännedom att styret i Sölvesborgs kommun planerar att avyttra Hälleviksbadet till privata intressenter. Arrendatorn har redan blivit uppsagd och beskedet från fritidsnämnden om att det inte blir någon simskola i år ser vi som mycket oroande.

”Simskoleverksamheten är inte bara varit en viktig del av Hälleviksbadet erbjudande för våra barn, den är även en livsviktig tjänst för våra barn.”
Benny Karlsson och Peter Thyrén, Sverigedemokraterna
Annons

Simskoleverksamheten är inte bara varit en viktig del av Hälleviksbadet erbjudande för våra barn, den är även en livsviktig tjänst för våra barn. Att lära sig simma är inte bara en färdighet, det är även en fråga om säkerhet och grundläggande kunskap enligt skollagen.

Att ta bort denna möjlighet för våra barn är oacceptabelt och riskerar att äventyra deras säkerhet och välbefinnande.

Det är också värt att notera att oppositionen inte informerats om svårigheterna med att rekrytera personal för simskolan förrän nyligen, trots att kommunen hade kännedom om detta redan i September 2023. Styret i Sölvesborg säger sig arbetar öppet och transparant, men detta visar man inte, då informationen fördröjdes.

Vi är medvetna om att det kan finnas ekonomiska utmaningar när det gäller att driva och upprätthålla en badanläggning som Hälleviksbadet. Men vi vänder oss emot tanken på att lösa dessa problem genom att sälja ut en viktig tillgång för vårt samhälle. Erfarenheten visar att privatisering ofta leder till högre kostnader för invånarna och minskad tillgänglighet för allmänheten.

Vi uppmanar därför de styrande i Sölvesborgs kommun att ompröva beslutet att sälja Hälleviksbadet och istället engagera sig i att bevara denna värdefulla tillgång för vårt samhälle. Vi är beredda att stå bakom kommunen och bidra till att täcka eventuella kostnader för att säkerställa att Hälleviksbadet förblir en del av vårt gemensamma arv.

Hälleviksbadet är mer än bara en badplats, det är en del av vår gemensamma historia. Låt oss tillsammans värna om och bevara denna juvel för kommande generationer att njuta av och skapa sina egna minnen.

Benny Karlsson och Peter Thyrén, SD Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons