Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Till Olofströms politiker!

Jag skriver till er med en känsla av djup besvikelse och förakt över beslutet att lägga ner Komvux i Olofström. För mig och många andra invånare har Komvux varit en ovärderlig resurs som har möjliggjort personlig utveckling, karriärmöjligheter och ökad kunskap.
Olofström • Publicerad 7 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarens författare vädjar till utbildningsnämndens ordförande i Olofström Tamam Abou Hamidan (S) att ompröva beslutet om Komvux.
Insändarens författare vädjar till utbildningsnämndens ordförande i Olofström Tamam Abou Hamidan (S) att ompröva beslutet om Komvux.Foto: Gunnel Persson

Komvux har inte bara gett oss en andra chans att fullfölja vår utbildning eller förbättra våra kunskaper, utan det har också varit en plats där människor har känt sig stöttade och motiverade att nå sina mål. Att lägga ner Komvux är att ta ifrån oss denna möjlighet till vidareutbildning och framsteg.

Något som jag trodde att speciellt ni socialdemokrater värnade om…dvs “fortsätta investera i hela utbildningssystemet, från förskola till högskola samt förbättra möjligheten att utbilda sig genom hela livet, i hela landet”. Ett citat direkt hämtat från Socialdemokraternas egna hemsida.

Annons

För mig personligen har Komvux varit en livlina som har hjälpt mig att komma vidare i mitt yrkesliv och öppnat upp nya möjligheter. Att se denna resurs försvinna är hjärtskärande och jag fruktar konsekvenserna för mig själv och andra i samhället.

”Utbildning är en grundläggande rättighet som alla medborgare borde ha tillgång till. Med Komvux har vi haft möjligheten att forma våra egna framtidsperspektiv och bidra till samhällets utveckling.”
En före detta elev

Jag vädjar till dig, Tamam Abou Hamidan och dina kollegor att ompröva beslutet att lägga ner Komvux i Olofström. Varför så bråttom? Ni kunde ta beslut till hösten så att alla politiker kände att de kunnat rösta. Nu var det många partier som la ner sin röst. Komvux nerlagt av socialdemokrater...INTE KLOKT!!

Utbildning är en grundläggande rättighet som alla medborgare borde ha tillgång till. Med Komvux har vi haft möjligheten att forma våra egna framtidsperspektiv och bidra till samhällets utveckling.

Jag ber dig att lyssna på våra röster och beakta den viktiga roll som Komvux spelar i vårt samhälle. Låt oss tillsammans kämpa för att bevara denna värdefulla skolenhet så att vi alla kan fortsätta att växa och lära oss.

Med vänliga hälsningar,

En före detta elev

Annons
Annons
Annons
Annons