Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Tre grattis till Ronneby!

När nu april är över och sköna maj är här känner jag att jag behöver uttrycka mina varmaste gratulationer.
Ronneby • Publicerad 1 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Grattis Ronneby!
Grattis Ronneby!Foto: Emma Gunler

Det är tre hyllningar jag vill utbringa.

Den första går till Ronneby kommun.

Annons

Nu har Du äntligen hamnat i rampljuset! Du blir omskriven och omtalad, visserligen på grund av att det pågår politiska märkligheter, men all publicitet är positiv publicitet. Så företagare som funderat över att flytta hit, gör det! Låt er inte avskräckas av den röra ni ser!

”Nu har Du äntligen hamnat i rampljuset! Du blir omskriven och omtalad, visserligen på grund av att det pågår politiska märkligheter, men all publicitet är positiv publicitet. Så företagare som funderat över att flytta hit, gör det!”
Ronnebybo

Nästa grattis går till den lilla moderata fullmäktigegrupp som arbetar under parollen: Bevara Roger Fredriksson.

Ni gör verkligen ett bra arbete! Den första fallgropen ni klarade var när samarbetspartierna hade mage att be Moderaterna i Ronneby utse en efterträdare till Roger eftersom de tappat förtroende för honom.

Vilken oerhörd fräckhet! Visserligen hade en mediegranskning visat på skräckvälde i stadshuset, alkoholdrickande på arbetstid och fiffel med kontokort, och Moderaternas riksorganisation hade rekommenderat Roger att lämna sina uppdrag, men detta krav från samarbetspartierna var ju oerhört och kunde på intet sätt komma på tal!

Om Roger själv hade avgått hade det visserligen varit lugnt, och Moderaterna kunde fortsatt leda det politiska arbetet, men nu gällde det att hitta en annan väg.

Vi går till S! Där kan Roger fortsätta som kommunalråd. Någon av er funderade säkert över konsekvenserna. Måste vi inte driva S politik då? Nädå, vi är ju moderater!

Jamen om S till exempel vill ta bort de privata aktörerna i kommunens förvaltning vad gör vi då? Vi säger nej förstås!” Jamen om S då säger att då upplöser vi den här koalitionen och då får inte längre Roger vara kvar som kommunalråd? Jamen då går vi till de andra partierna och fixar detta. Jamen de vägrar ju samarbeta med Roger? Hmm, då får vi rösta som S vill, Roger sitter kvar och vi har nått vårt mål!

Mitt tredje och sista grattis går till S i Ronneby.

Om någon verkligen förtjänar ett grattis är det ni! Ni har nu utan att behöva göra någonting fått makten i kommunen! Det kanske inte har skett på ett sätt som väljarna uppskattar, åtminstone inte de moderata, men nu är ni i alla fall där. Igen.

Ronnebybo

Annons
Annons
Annons
Annons