Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Två sjukhus är bättre än ett

Det är mycket bättre och viktigare att har två sjukhus i Blekinge än ett sjukhus.
Vården • Publicerad 5 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Räcker det med bara sjukhuset i Karlskrona?
Räcker det med bara sjukhuset i Karlskrona?Foto: Mattias Nilsson

Akuten på Karlskronas sjukhus blir inte överbelastad om man har två sjukhus.

Om politikerna öppnar en dygns öppen akut på Karlshamns sjukhus vore det bra, det är viktigt för oss väst Blekingar. Dessutom slipper ambulanserna köra i skytteltrafik mellan sjukhusen om det finns två sjukhus samt spara tid och pengar.

”Om det skulle blir verklighet av att lägga ner Karlskronas sjukhus då tror jag inte Karlskrona borna skulle blir så glada att åka många mil för att komma till sjukhus om man blir dålig.”
EMU
Annons

Samt att ambulanserna kan köra ut på viktiga uppdrag om det finns en öppen dygnet runt akut på Karlshamns sjukhus. Det är väl inte meningen att väst Blekingarna ska åka många mil till ett sjukhus om man blir dålig då hinner man dö innan kommer dit. Därför är det viktigt att har två sjukhus i Blekinge med öppen dygnet runt akut i Karlshamn.

Om det skulle blir verklighet av att lägga ner Karlskronas sjukhus då tror jag inte Karlskrona borna skulle blir så glada att åka många mil för att komma till sjukhus om man blir dålig. Det är samma sak för oss Karlshamns bor och väst Blekingar om dom skulle lägga ner Karlshamns sjukhus. Då blir vi Karlshamns bor och väst Blekingar inte så glada att åka många mil för att komma till sjukhus om man blir dålig.

Dessutom är tryggheten bättre för alla Blekinge bor om det finns två sjukhus i Blekinge när det händer större olyckor samt att ambulanserna slipper köra många mil med patienter.

EMU

Annons
Annons
Annons
Annons