Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Två skäl för miljöpartiet

”Det finns inget parti som tycker som mig”, hör jag många säga.
Miljöpartiet • Publicerad 6 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gustav Fridolin, miljöpartiet, håller valmöte i Karlskrona.
Gustav Fridolin, miljöpartiet, håller valmöte i Karlskrona.Foto: Anders Nilsson

Mitt råd brukar vara att sluta leta. Inte ens när jag var språkrör för Miljöpartiet höll jag med om allt partiet tyckte. Det gör ingen.

Det är värderingarna som håller ihop ett parti, inte att alla tycker lika om allt.

Annons

Själv är jag miljöpartist på grund av solidariteten. Jag tror att vi människor har ett ansvar för hur våra handlingar påverkar andra, också den vi inte ännu känner.

”Själv är jag miljöpartist på grund av solidariteten. Jag tror att vi människor har ett ansvar för hur våra handlingar påverkar andra, också den vi inte ännu känner.”
Gustav Fridolin, miljöpartist

Därför vill jag inte leva i en ekonomi som bygger på att vi alltid ska förstöra miljön lite mer för att tjäna lite mer pengar, fylla på avfallsberg någon annanstans i världen och förstöra förutsättningarna för våra barn att leva goda liv. Och jag vill inte att några ska växa upp i fattigdom i ett av världens rikaste länder. Jag tycker inte det är rätt.

Kanske tycker du ändå det är svårt. Då finns det två goda skäl till att rösta på MP i höstens val.

Det ena är miljön. Jag vet av erfarenhet att när det brinner till så finns det bara ett parti som på riktigt står upp för miljön, och det är Miljöpartiet. Alla kan säga att de är för bra miljöpolitik sådär i största allmänhet, men när väl besluten ska fattas och prioriteringarna göras då är de inte mycket att hålla i hand.

Du kanske inte håller med MP i så mycket, men tycker du att det behövs någon som står för miljön där besluten fattas, då behöver du rösta MP. Det här gäller till riksdagen, såväl som till kommunen och regionen.

Sedan är politik inte bara att påverka i den riktning man vill, det är också att hindra att landet går åt andra hållet. Jag är orolig för vad en regering styrd av SD skulle göra med Sverige.

Att MP är kvar i riksdagen är det viktigaste jag kan göra för att inte högerpartierna ska ta över. Du kanske inte håller med, men gör du det – då bör du rösta MP.

Gustav Fridolin, Föredetting (MP) och folkhögskollärare

Annons
Annons
Annons
Annons