Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vad ska SD göra nu?

Sverigedemokraterna är ett parti som är ökänt för sina populistiska uttalanden om flyktingar.
Publicerad 2 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson delar ut flygblad om att Sverige inte kan ta emot fler asylansökande.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson delar ut flygblad om att Sverige inte kan ta emot fler asylansökande.Foto: Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson har dessutom märkbart svårt att ta i sin mun, att Putin är en diktator, när Åkesson för två veckor sedan i direktsändning i SVT, blir tillfrågad om sin syn på den ryske diktatorn.

Sverigedemokraterna har kontinuerligt argumenterat mot de som har tvingats lämna sitt hemland och som har sökt sig till Sverige för att få skydd.

Annons

Åkesson själv, gjorde stort propagandanummer när han gick omkring vid den turkiska gränsen mot Syrien i sin vita nylonjacka med SD på ryggen och delade ut hemmagjorda flygblad med texten "Åk hem! Sverige är fullt”.

Nu står västvärlden inför en ny flyktingsituation som direkt har skapats av Putin. Situationen är exakt den samma som vid tidigare krig. Desperata kvinnor och barn, tvingas lämna sina nära och kära, sina tillhörigheter och fly undan bomberna.

Den här gången sker det i vårt eget närområde.

”Kommer vi att få se Åkesson i sin vita nylonjacka, spatsera omkring vid gränsen till Ukraina den här gången och dela ut sina hemmagjorda flygblad med texten 'Åk hem! Sverige är fullt'?”
Krister Persson

Innebär det att Sverigedemokraterna och Åkesson nu kommer att aktivera sina populistiska uttalanden mot flyktingar på nytt?

Kommer vi att få se Åkesson i sin vita nylonjacka, spatsera omkring vid gränsen till Ukraina den här gången och dela ut sina hemmagjorda flygblad med texten "Åk hem! Sverige är fullt"?

För det är väl inte så, att den populistiska framtoningen och de politiska målen att fortsatt bygga hat mot flyktingar från Sverigedemokraternas sida, påverkas av det geografiska avståndet till kriget som skapade flyktingströmmarna ?

Krister Persson

Annons
Annons
Annons
Annons