GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Valår, då är allt för medborgarnas bästa

Den återkommande frågan är vad som händer med politiken när makten förflyttas från opposition till styre. När nej blir ja och tvärtom.
Inger Pilthammar kritiserar politikernas löftessvek.
Inger Pilthammar kritiserar politikernas löftessvek.
Foto: Anders Nilsson
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Säger man nej bara för att säga emot, utan att sätta sig in i frågan är det knappast för medborgarnas/kommunens bästa. Utan bara för att ha en avvikande åsikt och motarbeta.

Men när det är valår är allt för kommuninvånarnas bästa.

När frågan om lägenhetskolosser på Hälleviks hamn varit uppe tidigare protesterade både SD och M.

Nu har man döpt området till Hälleviks hamnby och pratar om att kommunen behöver bostäder. Är det verkligen den här typen av bostäder vi behöver? Vilka ska bo där?

Nu är det bara havsnära som gäller i kommunen. Trots åsikter och farhågor från högre ort att kommunen bygger för nära havet tror man att det ska fungera.

Nytt villaområde i Sandviken och åtta tomter på Västra Torsö.

Tittar man på SDs valmanifest i Sölvesborg inför valet står det mycket om det genuina och att ”visionen om 20000 invånare 2022 upphävs och ersätts med en mer balanserad och konstruktiv sådan och att historiskt förankrade byggnadsmiljöer skapar hemkänsla och trygghet för invånarna”. Snyggt jobbat!

Samtidigt säger M att det är inte kommunen som bygger. Nej, men kommunen står för allt det andra runtomkring. Kommunen ”bestämmer”!

Varför blev Nej ett Ja? Trots vallöften. Det är kanske inte så konstigt att politikerföraktet ökar.

"Varför blev Nej ett Ja? Trots vallöften. Det är kanske inte så konstigt att politikerföraktet ökar."

Något att jobba på inför nästa val?

Heder åt Solpartiet som stod upp för sitt löfte om Vitahall!

Inger Pilthammar, Hällevik, fd moderat med hjärtat för hembygden

Läs mer