Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Våldet berättigas

Kristdemokraterna är ett parti i kris. När KD sålt ut sin kristna värdegrund återstod intet. Inte ens respekten för andras tro, värderingar och liv.
Demokrati • Publicerad 9 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Våldsbejakare?
Våldsbejakare?Foto: Pontus Lundahl/TT

Demokratin och dess yttrandefrihet försvaras i en fri och öppen debatt som inbegriper respekt för andras ståndpunkter. Om vi inte kan värna demokratin utifrån den utgångspunkten så skadar vi den.

Paludans agerande utgör ett exempel.

Annons

Busch replik ännu ett. KD har blivit en framstående högerpopulist i svensk politik. Efter köttbullslunchen med Jimmie Åkesson 2019 har samarbetet med SD ökat, och vid deras möte nyligen på blekingsk mark fanns inga hämningar inför samförståndet vid kommande regeringsbildning.

”Ebba Busch uttalande om att polisen borde ha rätt att skjuta skarpt vid den senaste tidens upplopp uttrycker avsaknad av verktyg i demokratins namn. Uttalandet berättigar våldet som metod och är våldsbejakande.”
Inge Johansson, Kallinge

Ebba Busch uttalande om att polisen borde ha rätt att skjuta skarpt vid den senaste tidens upplopp uttrycker avsaknad av verktyg i demokratins namn. Uttalandet berättigar våldet som metod och är våldsbejakande. Ebba Busch har bekänt sin position och borde avgå.

Nu gör förvirrade partimedlemmar istället sitt bästa för att skydda henne och sitt partis renommé. Som till exempel under rubriken "Nu krävs samhällsgemenskap!" i Sydöstran den 29 april.

Bevara riksdagen från deras inflytande.

Inge Johansson, Kallinge

Annons
Annons
Annons
Annons