Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: ”Välkommen, Kristina Stark, stadsarkitekt!”

Jag läser i lokaltidningen att du, Kristina Stark, blir Karlskronas nya stadsarkitekt.
Jag och många hoppas att du, Kristina Stark kan bli just stadens, Karlskronas stadsarkitekt och inte låta sig styras av dina egna visioner av hur Karlskrona borde gestaltas i framtiden.
Publicerad 17 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristina Stark är ny stadsarkitekt i Karlskrona kommun.
Kristina Stark är ny stadsarkitekt i Karlskrona kommun.

Jag och många söker ödmjukhet hos vår nya stadsarkitekt och förmågan att ha en uppriktig dialog med kommunens invånare och skattebetalare när det gäller nya projekt. Jag glider förbi Stortorget och den eliminerade planteringen runt statyn – något som upprörde väldigt många kommuninvånare – men vill uppehålla mig vid byggprojektet som växer fram på Kilströms kaj.

Din företrädare Hans Juhlin drev igenom detta projekt med hjälp av många andra men som stadsarkitekt och en omtalat svag nämnd fick han igenom projektet trots en samfälld och massiv kritik från boendeföreningar och privatpersoner.

Annons

Ett skarpt nej från länsstyrelsen i första vändan omvandlades till ett ja i andra omgången – någon pekade med hela handen och instruerade länsstyrelsen att säga ja till projektet!

Undertecknad skrev till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och krävde en genomlysning av planprocessen. Jag fick "audiens" hon nämnden men fick också senare veta att min inbjudan till frågor hade föregåtts av en anmodan till ledamöterna om att inte ställa frågor till mig!

Vi är hundratals, tusentals, kommuninvånare som högt och ljudligt sa/skrek "nej!" till det opassande byggprojektet på Kilströms kaj. Vi är många som sörjer över att inte ha blivit hörda – vi är många som sörjer bland annat de 30 oxelträd som höggs ned och att det opassande byggprojektet, trots all massiv och samstämmig kritik, i världsarvsmiljön fick grönt ljus.

Kristina Stark, jag och många förstår att du inte kommer att uttala dig om det monstruösa byggprojektet på Kilströms kaj som har gjort och gör så väldigt många människor upprörda i kommunen. Jag och många hoppas dock på att du i ditt framtida jobb som stadsarkitekt kan lägga örat till marken och driva igenom dina visioner för staden i samråd med kommunens invånare.

Inger Pettersson

Ekholmen

Annons
Annons
Annons
Annons