Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vänskap, kontakter, hänsyn?

Jag har med stigande förvåning tagit del av tidningsuppgifter och uppgifter direkt från tjänstemän och kommunalråd om hanteringen av Vattenborgen.
Karlskrona • Publicerad 28 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om de hanterar Vattenborgen på det här sättet, hur gör de då med mindre känsliga ärenden?
Om de hanterar Vattenborgen på det här sättet, hur gör de då med mindre känsliga ärenden?Foto: Mattias Mattisson

Tydligen har Christopher Larsson beordrat tjänstemän att hyra Vattenborgen utan att på något sätt dokumentera ärendet eller beslutet.

Enligt Börje Dovstad är det ett ordförandebeslut som Larsson förankrat hos de andra alliansen kommunalråden förutom Emma Swahn.

Annons

Beslutet är inte dokumenterat eller diariefört och har inte redovisats till Kommunstyrelsen vid nästa sammanträde. Enligt min mening är det inte ett beslut.

Om alliansens kommunalråd hanterar ett ärende de visste var känsligt på det sättet. Kan man undra hur de hanterar mindre känsliga ärenden.

Det verkar som alliansens kommunalråd tycker sig ha makt och befogenhet att göra lite som de vill. Styra tjänstemän via muntliga order eller kanske via e-post. Att fatta beslut, ha underlag för besluten och dokumentera för att möjliggöra insyn och ansvarsutkrävande verkar de tycka inte gäller dom.

Det är för mig mycket oroväckande att kommunens beslutsfattande på högsta nivå verkar bestå av att kommunalråd pekar med hela handen i korridoren utan att ha underlag eller beslut. Det verkar också som att detta är en vanlig process eftersom tjänstemännen genomförts Christopher Larssons icke beslut utan att reagera.

”Det är för mig mycket oroväckande att kommunens beslutsfattande på högsta nivå verkar bestå av att kommunalråd pekar med hela handen i korridoren utan att ha underlag eller beslut.”
Göran Fridh

Det rimliga sättet att hantera vattenborgsfrågan hade varit att informera oppositionen i förväg. Att alla beslut som behöver fattas. Skulle gjorts med underlag, dokumenterats och redovisat. Eftersom det inte gjorts kommer jag inte undan misstanken att vänskap, kontakter och hänsyn till partikamrater spelat roll i hur frågan hanterats .

Göran Fridh

Annons
Annons
Annons
Annons