Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vänstern tar alla möjligheter

Svar till insändare: ”KD slåss om yttersta högerplatsen” i Sydöstran den 28 april:
Blekinge • Publicerad 5 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anna Ekberg, Kristdemokraterna, Ronneby.
Anna Ekberg, Kristdemokraterna, Ronneby.Foto: Louise Sillén Herzegh

Den 26 april beskrev jag i en debattartikel i Sydöstran hur ”den humanitära stormakten Sverige” sviker de ukrainska flyktingarna.

Då talade jag inte om det oerhörda evenemang som många vanliga svenskar och frivillighetsorganisationer visat, utan om hur myndigheter och kommuner sviker genom att ta alltför lång tid på sig för att ordna såväl boende som skola och ekonomiskt stöd. Detta trots EU:s massflyktsdirektiv som säger att de har rätt till detta ”inom några dagar” vilket länder som Polen och Tyskland tydligen klarar av men inte Sverige.

Annons

Det är slående att inga av de stora media-drakarna som DN, SvD eller ens kvällstidningarna velat ta in min artikel. Tydligen trampade jag på en synnerligen öm tå.

Positivt då att signaturen Karlsson finner min debattartikel intressant. Ändå tar han tillfället i akt, inte att bemöta sakfrågorna jag tar upp, utan att attackera Kristdemokraterna för att ”slåss om den yttersta högerplatsen” i svensk politik. För övrigt en taktik vi sett i svensk media den senaste veckan, alltsedan Ebba Buschs uttalande om att polisen borde ha rätt att skjuta skarpt. Den ”goda” (vänster)sidan tar alla möjligheter och sammanhang till att kritisera oss kristdemokrater.

Vidare skriver Karlsson förnumstigt att Kristdemokraterna ju själva kunnat arbeta för att ändra den låga dagersättningen för flyktingar som inte reviderats på 28 år. Tack för tipset – givetvis kommer jag att göra det!

Anna Ekberg, ordförande i KD Ronneby. Kandidat till kommun- och regionfullmäktige samt till riksdagen.

Annons
Annons
Annons
Annons