Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Vår försvarsvilja är stark

Den tragiska händelseutvecklingen i Ukraina där Ryssland oprovocerat attackerar en suverän stat och hotar en demokratiskt vald regering markerar början på ett mörkt kapitel i vår historia. Den väcker också vår egen vilja att stå upp för och försvara vårt demokratiska samhälle.
Publicerad 7 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla kan göra nåt för att försvara demokratin. Exemelvis i Lottakåren.
Alla kan göra nåt för att försvara demokratin. Exemelvis i Lottakåren.Foto: Lottakåren

Det säkerhetspolitiska läget i Europa är förändrat. Rysslands invasion av Ukraina är nu ett faktum. Det är en attack mot ett lands suveränitet och territoriella integritet. Vi har inte upplevt något liknande sedan 2:a världskriget.

Som medlemmar i en frivillig försvarsorganisation har vi lottor i Karlshamn lottakår och Karlskrona lottakår fattat beslut om att vi vill vara med och försvara Sverige och våra gemensamma värderingar. Vi har tagit steget att förbereda oss med kunskap och erfarenheter eller genom att utbilda oss för att göra en aktiv insats i det militära eller civila försvaret.

”Vårt försvar är ett gemensamt ansvar och vi kan alla göra något även om alla inte kan göra allt.”
Britt-Marie Ericsson och Anna Larsson, Lottakåren
Annons

Vårt försvar är ett gemensamt ansvar och vi kan alla göra något även om alla inte kan göra allt. Inte minst kan vi i vardagen göra aktiva demokratiska handlingar som att källkritiskt granska information för att undvika att sprida rykten, följa samhällsdebatten och hjälpa till att göra allas röster hörda.

Vi lottor har tagit beslutet att stå upp för och försvara fred, frihet, demokrati och mänskliga rättigheter varje dag. Vår försvarsvilja är stark. Vår fred och frihet kan aldrig tas för given, den försvarar vi varje dag.

Jag uppmanar alla att göra ett aktivt val för att redan idag ta ställning för att du vill göra en insats för vårt gemensamma försvar. Vårt samhälles motståndskraft börjar med varje människas engagemang i det lilla.

Britt-Marie Ericsson, Kårchef, Karlshamns lottakår

Anna Larsson, Kårchef, Karlskrona lottakår

Annons
Annons
Annons
Annons