Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Var riksdagsbeslutet inte viktigare?

Måndagen den 28 februari fattade riksdagen beslut om att stödja Ukraina både ekonomiskt och med försvarsmateriel, vilket var ett bra och viktigt beslut!
Publicerad 5 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Riksdagen beslutar om svenskt militärt stöd till Ukraina. Men några riksdagsledamöter var utkvittade.
Riksdagen beslutar om svenskt militärt stöd till Ukraina. Men några riksdagsledamöter var utkvittade.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Samma kväll kan man se att riksdagsledamoten Magnus Manhammar, från socialdemokraterna, firar sin egen seger på plats i Karlskrona när listan för kandidater till riksdagen beslutas om.

Det är tydligt att hans egen sak är långt mycket viktigare än Ukrainas sak vilket är mycket upprörande och anmärkningsvärt –beslutet i riksdagen är vad man skulle kunna kalla historiskt och mycket mycket viktigt!

Annons

Borde inte detta vara prioritet nummer ett för en riksdagsledamot? Tydligen inte.

En undrande socialdemokratisk väljare, Karlskrona

Magnus Manhammar svarar direkt:

Måndagen den 28 februari kvittade Socialdemokraterna centralt ut 10 socialdemokratiska riksdagsledamöter från omröstningen i riksdagen.

Så går det till inför i princip varje omröstning i riksdagen. Det är därför det ibland ser glest ut i kammaren. Att kvoteringssystemet finns mellan partierna i riksdagen är för att reglera majoritetsförhållandet mellan partierna i omröstningar.

Utkvittning av ledamöter beror inte på att ledamöter ej behagar dyka vid omröstningar utan detta är något som regleras och beslutas av partierna centralt inför varje omröstning.

Måndagen den 28 februari var jag en av tio utkvittade riksdagsledamöter från (S). Engagemanget för Ukraina har ingenting att göra med att jag eller någon av de nio andra socialdemokratiska riksdagsledamöterna var utkvittade.

Magnus Manhammar, Riksdagsledamot för Blekinge (S)

Annons
Annons
Annons
Annons